V ta del hiše ne postavljajte božičnega drevesca, pravi Feng Shui

Najbolje ga je postaviti na južni ali jugovzhodni del stanovanja
Ključne besede:
   božič    drevesce    postavitev    feng shui    energija    pozitivno    dom    stanovanje    pretok    jelka

Feng Shui poučuje urejanje prostora in življenja skladno z okoljem zaradi zdravja že celih 6.000 let. Cilj te veščine je privlačnost in pretok življenjske energije v bivalnih prostorih.

 

Po Feng Shuiju ga je najbolje postaviti na južni ali jugovzhodni del stanovanja. Če vam to ne uspe, pa lahko pretok življenjske energije izboljšajte z okraski in barvami. Pri okraskih ne pretiravajte z rdečo barvo, saj je to barva ognja in lahko izzove napetost. Priporoča se, da so barve skladne z barvami, ki jih imate v domu. 

 

Božičnega drevesca pa nikoli ne postavljajte na hodnik ali na mesto, saj to blokira prehod in s tem v vaše stanovanje privlači negativne energije. Če imate naravnega, ga ne postavljajte ob kamin ali radiator, saj se lahko hitro posuši.

 

 

Če boste drevo postavili na sever, naj bodo okraski temno modri, srebrni, sivi, črni, beli, zlati, valoviti ali okrogli, lučke pa naj bodo v bolj belih tonih. 

 

Če bo drevo na severovzhodu uporabite rdeče ali oranžne barve, lahko tudi barvo ciklam, rumeno in vse zemeljske tone.

 

Za vzhod in jugovzhod so primerne barve lesa, oblike okraskov pa naj bodo bolj daljše. Lahko uporabite tudi zeleno, turkizno ali modro.

 

Če bo vaše drevesce na jugu stanovanja, potem uporabite rdeče ali oranžne okraske, tudi zelene in modre so dobrodošle.

 

 

Za jugozahod uporabite zemeljske tone. Sem spada rumena, rdeča, oranžna, rjava, zelena ... Med oblikami pa izbirajte med okraski, ki so vodoravni, kockasti ali pravokotni.

 

Na zahodu in severozahodu uporabite zemeljske tone in barve kovine – belo, sivo, zlato. Uporabite lahko kristal, ogledalca in okroglo obliko.