To so preprosti triki, kako prihraniti pri ogrevanju stanovanja

Zaradi tega ne boste obogateli, boste pa nekaj zagotovo privarčevali
Ključne besede:
   trik    ogrevanje    stanovanje    način    temperatura    hiša    stroški    zmanjšanje    nasvet

Ko govorimo o tem, kako privarčevati pri ogrevanju je govora predvsem o starih hišah in starih stanovanjih, ki zaradi starih oken, ki ne tesnijo več dobro, povzročajo večje stroške ogrevanja. Proti temu se praktično ne morete boriti drugače, kot da ogrevalne sisteme nadomestite z novejšimi in s sodobnejšimi, a vemo, kako velik finančni zalogaj je to lahko. Če bi radi vsaj nekaj privarčevali, potem se lahko lotite teh trikov:

 

OKNA POKRIJTE Z ODEJAMI

 

Če živite v starejši hiši ali stanovanju, ki ima nezatesnjena okna, potem se najbrž dogaja, da mrzel zrak uhaja v vaš dom. Če želite zadržati toploto in prihraniti pri ogrevanju, potem čez noč vsa okna pokrijte z odejami in zatesnite vse predele, kjer uhaja mrzel zrak.

 

 

OBLAČENJE NA NAČIN ''ČEBULE''

 

V zimskem času po stanovanju ni treba hoditi v kratki majici in kratkih hlačah, saj lahko tudi tako staknete prehlad. Že z debelejšimi oblačili in dodatnimi plastmi lahko dosežete, da optimizirate temperaturo telesa, s tem pa tudi temperaturo doma.

 

 

ALUMINIJASTA FOLIJA

 

Ovijte poljubno leseno ploščo v aluminijasto folijo in jo postavite na radiator. Lesena plošča bo poskrbela, da se bo toplota vračala v stanovanje in preprečevala, da bi vsa toplotna energija uhajala ven. S tem boste dodatno ogreli prostore in poskrbeli, da vam bo toplo.

 

 

ZNIŽANJE TEMPERATURE V SOBAH, KJER SE NE ZADRŽUJETE VELIKO

 

Veliko ljudi v upanju na nižje stroške praktično izklopi radiatorje, posledično pa v domovih hitro pride do nabiranja vlage in razvoja plesni, s tem pa imamo potem še večje težave, kot bi jih imeli sicer. Prostori, kjer se zadržujete največ časa, naj bodo ogrevani optimalno, ostali pa naj bodo ogrevani toliko, da bo zrak le nekoliko suh. Manj ogrevani prostori so lahko hodnik, dodatne sobe in denimo kabinet. Bodite pozorni še, da v času ogrevanja zapirate vrata ogrevanih prostorov, saj se tako energija ne bo razgubila.