5 stvari, ki ne spadajo v vašo kopalnico

Številke 4 marsikdo ne upošteva
Ključne besede:
   kopalnica    navlaka    stvari    odstranitev    zavese    preureditev

Kopalnica ni samo mesto za tuširanje, ampak gre za prostor, kjer se razvajamo, relaksiramo, osvežimo in nenazadnje tudi polepšamo. Da naša kopalnica ostane čimbolj sveža in prijetna za tovrstna opravila, pa jo moramo seveda tudi ''negovati''. Poglejte si, katere stvari morajo čimprej zapustiti kopalniške police, omarice in kopalno kad.

 

1. Stare kopalne krpe za tuširanje

 

Stare krpe za tuširanje so pravo leglo bakterij, ki se razmnožujejo s tem, ko po tuširanju krpa ostane mokra. Če želite, da čim dlje časa ostane obstojna, jo po tuširanju sperite in posušite na zraku ali radiatorju.

 

 

2. Kreme, losjoni in ostala kozmetika, ki je niste uporabljali 1 leto

 

Če kreme niste uporabljali leto dni ali več, potem je velika verjetnost, da je ne boste več koristili. Rok trajanja večine kozmetičnih izdelkov je okoli enega leta, zato je najbolje, da se je znebite, saj nimate od nje nobene koristi.

 

 

3. Stare zavese za tuširanje 

 

Zavese v tušu ali kopalni kade so tiste, ki so največkrat mokre in se ne posušijo tako, kot bi se morale. Če opazite, da so nekoliko rumene in oddajajo neprijeten vonj, je čas, da se jih čimprej znebite. Zaradi vlage so se na njih najbrž namnožile bakterije.

 

 

4. Zobna ščetka, ki je stara več kot 6 mesecev

 

Zobna ščetka je prav tako tista, ki bi jo morali zamenjati na vsake 3 mesece. Sčasoma postane izrabljena, polna bakterij in je neučinkovita, kar vpliva na kvaliteto čiščenja zob. 

 

 

5. Zdravila brez videnega roka trajanja

 

Če zdravila niso spravljena v škatlicah na katerih je viden datum, potem je dobro, da se jih znebite. Njihova uporaba je že zdavnaj potekla, zato je bolje, da jih ne zaužijete.