Seznam stvari, ki jih morate storiti v decembru: VSAJ ENKRAT!

Čarobni mesec, ki ga ne smete izpustiti iz rok
Ključne besede:
   december    božič    duh    mesec    želje

December je mesec, ki ga imamo za čarobnega, mesta se odenejo v pravljične lučke, po radiu pa že vrtimo vaše najljubše praznične pesmi, centri mest dišijo po cimetu, klinčkih in kuhanem vinu. Praznični december ima to čarobno moč, da še tako hladnega človeka ponese nazaj v brezskrbno otroštvo in pričara smeh na obraz.

 

1. NA KUHANO VINO S PRIJATELJI 

 

Lahko ga pripravite doma ali pa se odpravite v center, kjer je vzdušje bolj praznično.

 

 

2. ITI NA VSAJ ENO DECEMBERSKO ZABAVO

 

Udeležite se vsaj ene decembrske zabave in si popestrite večer. To je lahko zabava doma, obisk dobrega koncerta, če pa ste bolj ''aktivne'' sorte, pa lahko skočite v hribe, v kakšno kočo in se tam poveselite.

 

 

3. PRIPRAVITI SLADICO, KOT JE ŠE NISTE

 

Pripravite sladico in navdušite domače. Naj bo drugačna, posebna in predvsem praznična. Pokažite vašo ustvarjalno žilico in ustvarite nekaj okusnega. Predlagamo, da naredite nekaj v kozarčku.

 

 

4. OKRASITI STANOVANJE 

 

Običajno okrasite smrečico, tokrat pa okrasite še ostale prostore. Ni potrebe, da pretiravate, že dovolj bo, da postavite na omarico svečko ali na mizo pogrnete drugačen pogrinjek, ki bo pričaral vzdušje. 

 

5. OGLEDATI SI BOŽIČNO KOMEDIJO 

 

Filmski ustvarjalci vsako leto postrežejo z različnimi božičnimi filmi, ki navdušijo še tako ''nebožične duše''. Čeprav ste nekaterih filmov že pošteno naveličani, si vseeno oglejte enega božičnega ter se malce sprostite.

 

Predlagamo vam ogled filmov: 

 

The Holiday

Letters to Santa 1 in 2

The Christmas Chronicles

Last Christmas

 

6. NA BOŽIČNI SEJEM

 

Po Sloveniji jih bo ogromno, lahko pa se odpravite izven meja, da božično vzdušje doživite še na drugačen način. Zapodite se med stojnice, opazujte božično vzdušje in podoživite decembrski duh. Včasih je dovolj že to, da ste nekje s tistimi, ki jih imate najraje. 

 

 

 

7. KUPITE SI ''GRD'' BOŽIČNI PULOVER

 

Grdi božični puloverji so vsako leto pravi hit in v resnici sploh niso grdi, ampak postajajo vse bolj prisrčni in popularni. Običaj božičnih puloverjev je prišel v Slovenijo iz Amerike in moramo reči, da navdušuje tako mlado kot staro. Če ga še nimate, je čas, da si ga omislite - pretiravanje je tukaj dobrodošlo ;)

 

 

8. ČAS ZA URESNIČEVANJE ŽELJA

 

Morda se sliši klišejsko, a morda pa je december res čas za uresničevanje skritih želja. Zakaj bi čakali na novo leto in z njim povezane zaobljube, ko pa lahko to storite že prej in si polepšate življenje. Lahko gre za uresničevanje vaših želja, ali želja bližnjih. Včasih je lepše deliti, kot prejemati.

 

 

9. NAJLJUBŠI OSEBI POKLONITI POSEBNO DARILO

 

Kot smo že omenili pri točki 8, da je včasih lepše deliti, kot prejemati, je sedaj pravi čas, da se izkažete. Ljubljeni osebi poklonite posebno darilo in ji polepšajte dan. S tem, ko boste nekoga osrečili, se boste tudi sami počutili bolje in to vam bo ogrelo srce. Ne pozabite, da ni pomembno koliko za darilo odštejete, temveč, da služi svojemu namenu in se ga bo oseba resnično razveselila ... 

 

10. KUPITI BOŽIČNO ZVEZDO

 

Spadate med tiste, ki vsako leto kupijo božično zvezdo ali med tiste, ki je še nikoli niste? No, zdaj je čas, da se znajde na vaši mizi. Kupite tisto z najlepšimi rdečimi listi in poživite vaš dom. Božična zvezda je nekaj tradicionalnega in hkrati prelepega. 

 

 

11. NA DRSANJE

 

Če se še niste naučili drsati, potem je čas, da to storite. Vsaj enkrat morate poskusiti drsati in če vam pač ne bo všeč, tega ne storite več. Ampak poskusiti pa morate - morda v sebi odkrijete skriti talent, pa še za telo boste poskrbeli na precej zabaven način. 

 

12. PREŽIVETI ČIM VEČ ČASA Z BLIŽNJIMI

 

V prazničnem času se zbližamo in skušamo čim več časa preživeti z ljudmi, ki so nam pri srcu. Če imate občutek, da ste jih celo leto nekoliko ''zanemarjali,'' pa je čas, da v tem času nadoknadite in jih razveselite s svojo prisotnostjo.