Kam je izginila vaša energija? S številko 4 se sooča največ ljudi

Pozitivne misli prinesejo pozitivno življenje
Ključne besede:
   stres    energija    nasvet    počutje    spanje    pozitiva

En dan ste polni energije, drugi dan pa se počutite, kot bi vas nekaj povozilo. Ne najdete pravega razloga za takšno počutje, čeprav ga morda imate pred nosom. Tukaj je nekaj ključnih dejavnikov, kam uhaja vaša energija in zakaj jo izgubljate.

 

1. PREMALO SPITE

 

Spati od 7 - 9 ur za marsikoga predstavlja misijo nemogoče, a je spanec izredno pomemben dejavnik, ki omogoča, da skozi dan funkcionirate kar se da normalno. Če se soočate z nespečnostjo, to s seboj prinese en kup negativnih dejavnikov, ki vas spravljajo v slabo voljo, v pomankanje energije in veselja do dela. Skušajte hoditi spati pred 22. uro in se tega držite nekaj tednov, uro pred spanjem ne uporabljajte telefona, računalnika, itd.

 

2. PREMALO SE GIBATE 

 

Poskrbite za vsakodnevno gibanje, bodisi s telovadbo, tekom, plesom ali zgolj s sprehodom v naravo. Naše telo je narejeno za to, da giba. Če res ne najdete časa za sprehod in imate en kup gospodinjskih obveznosti, pa bo že sesanje, pomivanje posode ali pometanje bolje, kot pa celodnevno ležanje na kavču ;)

 

 

3. ENERGIJO TROŠITE ZA NEPOMEMBNE LJUDI 

 

Premalokrat se zavedamo, da čustveno energijo trošimo za ljudi, ki so v našem življenju nepomembni. Zaradi tega jo imamo premalo za tiste, ki si jo res zaslužijo. Ne tratite čustvene energije za brez veze, sploh pa ne za nekoga, ki si je ne zasluži. To vas izčrpa tako psihično, kot tudi fizično.

 

4. PREVEČ STE V STRESU

 

Dandanes je že težko, da bi se popolnoma izognili stresu, a vse se da, če se hoče. Ne spravljajte se v stres po nepotrebnem in skušajte misliti čimbolj pozitivno. Če boste dan začeli s slabo voljo, potem je prav možno, da ga boste tako tudi končali. Obkrožite se z ljudmi, ki so pozitivni, vas spravljajo v dobro voljo, vas spoštujejo in predvsem se z njimi počutite ljubljene. To bo stres omililo in pozabili boste na skrbi.

 

 

5. ZAPADLI STE V RUTINO

 

Vsak dan ena in ista pesem. Služba, dom, otroci, pospravljanje, spanje in naslednji dan zopet enako. Vsakodnevna rutina vas jezi, hkrati pa si ne upate narediti nekaj drugačnega in stopiti iz cone udobja. Kaj pa, če bi enkrat za spremembo nekaj naredili drugače? Nekaj, kar običajno ne bi? Poskusite in ugotovili boste, da bi to morali storiti že zdavnaj. 

 

6. NE ŽIVITE SVOJIH SANJ

 

Vaše sanje so nekaj, kar ste poteptali in se prepričali, da vam itak ne bo uspelo. Živite življenja drugih, nikakor pa ne svojega. Ne odlašajte s svojimi sanjami, saj bo življenje prehitro zdrvelo mimo vas. Platno in škarje imate v rokah, zato je čas, da poskrbite zase in svoje želje. Ne obremenjujte se z okolico in s tem, kaj mislijo drugi. Vedno se bodo našli negativci in tudi tisti, ki vas bodo podpirali. Zaupajte vase, v svoje sposobnosti in uspelo vam bo!