8 korakov do srečnega življenja: Začnite pri številki 2 in verjemite vase!

Začnite se ljubiti in vse ostalo bo prišlo samo od sebe
Ključne besede:
   sreča    koraki    življenje    odločitev    ženska    smeh    zadovoljstvo    triki    nasveti

Za srečo ne potrebujete dosti in biti srečen je nekaj, kar je v vas samih. Se boste odločiti dan začeti z nasmehom ali pritoževanjem? To je odvisno od vas. In če bi radi bili srečni, začnite s tem:

 

1. Večkrat uporabite besedo NE!

 

Nenehno kimanje, strinjanje in to, da ustrežete vsem povprek, zna biti stresno ter utrujajoče. Postavite se zase, poslušajte sebe in večkrat uporabite besedo: NE! Če vam nekaj ni všeč, vas duši in se ob tem ne počutite prijetno, potem nehajte s tem in ne rinite skozi zid. Poslušajte sebe, svoje občutke in se postavite zase - kdo se pa bo, če se ne boste sami!

 

2. Imejte radi svoje telo z napakami ali brez

 

Ko se enkrat sprejmete takšni kot ste, potem je vaše življenje avtomatsko bolj pozitivno naravnano, saj se v svoji koži počutite odlično. Biti zadovoljen sam s seboj je velik korak do zadovoljstva, uspeha in sreče. Vzljubite svoje napake, izpostavite tisto, na kar ste ponosni in bodite srečni, da ste zdravi. Naj vas celulit, nekaj kilogramov preveč ali slaba pričeska ne odvrnejo od sreče - to vse lahko spremenite, le, če si dovolj močno želite.

  

3. Na potovanje pojdite sami

 

Marsikomu to predstavlja stres in si nikakor ne predstavlja, da bi se usedel na letalo in odšel na potovanje čisto sam. Verjemite, da gre za izkušnjo, ki vas bo obogatila, vam vlila samozavesti, vam razprla nove poglede in vrnili se boste zadovoljni. Če ne upate na letalo, pa pojdite za prvič nekam na izlet - ampak čisto sami. Oglejte si stvari, ki si jih želite le vi, določite si uro, pojdite jesti tisto, kar vam srce poželi in počnite le tako, kot si boste splanirali sami. Boste videli, da je manj stresno in hkrati bolj zabavno. 

 

 

4. Naučite se tujega jezika

 

Vpišite se na tečaj in se naučite novega jezika. Znanje jezikov je nekaj, kar vam bo v življenju koristilo in prišlo še kako prav. Več jezikov kot znate, bolj boste samozavestni in odprti za nove podvige. 

 

5. Spremenite pričesko

 

Striženje konic in barvanje narastka ne šteje! Spremenite pričesko na način, ki vas malce straši, hkrati pa vas vznemirja. Spremenite barvo las, dolžino ali obliko. Bodite drzni in si upajte!

 

6. Kupite si nekaj, o čemer že dolgo sanjate

 

Že dolgo gledate neke čevlje ali majico? Morda verižico ali celo nekaj malce dražjega? Izgovor je vedno denar ali da ga enostavno trenutno nimate. Varčujte in verjemite, da vam bo uspelo. Nič ne pride čez noč in za dobre stvari je včasih vredno potrpeti. Nagradite se, to si zaslužite!

 

 

7. Naredite neko divjo stvar

 

Kdaj ste nazadnje nekaj ''ušpičili?'' Že dolgo ne? Morda je napočil čas! Naredite nekaj, kar vam požene kri po žilah, vam pospeši srčni utrip in vas malce spravlja v nelagoden položaj. Ko boste stopili iz cone udobja, se bodo v vašem življenju začele dogajati spremembe, ki jih še kako potrebujete. Prvi korak je najtežji, nato pa bo vse lažje. Hvaležni si boste in ponosni nase, ker boste sebi dokazali, da zmorete to in še več! Le, pogumno!

 

8. Sami na večerjo ali kosilo

 

Privoščite si okusno večerjo ali kosilo v restavraciji in to čisto sami. V miru in tišini se prepustite okolju ter razvajajte svoje brbončice. Uživajte v trenutku, ko ste lahko sami s seboj in verjemite, da vam bo hrana bolj teknila. Jejte počasi, okušajte in se ne zmenite za to, da sedite sami. Če ste samski vas morda še kdo opazi in boste naslednjič že sedeli v dvoje ;)