Ste že videli te vrečke gela? Ne mečite jih stran, saj vam še kako pridejo prav

Uporabno in koristno!
Ključne besede:
   gel    vrečka    silica    vlaga    vpijanje    koristno    uporaba    dom

Vrečke gela silica običajno najdete v škatlah s čevlji, v torbicah ali v žepih jaken, ki ste jih ravno kupili. Tam so z namenom, da vpijajo vlago in poskrbijo, da stvari ostanejo sveže ter še dolgo uporabne. Naslednjič, ko boste kupili kakšno novo stvar in našli v njej vrečko gela, je ne vrzite stran, ampak shranite. Poglejte si, kako vam lahko pridejo prav.

 

TELEFON SE JE ZMOČIL ... in takoj pomislite na riž. Vsi vemo, da riž dobro vpija vodo, a obstaja še nekaj boljšega. To so vrečke z gelom. Položite telefon v skledo z vrečkami ali še bolje, uporabite vrečko in ga zaprite vanjo. Tako bo deloval bolj učinkovito.

 

 

 

PROTI PORJAVELOSTI SREBRNINE... si lahko pomagate tako, da lahko 1 ali 2 vrečki položite v škatlo, kjer hranite srebrnino, ta pa bo poskrbela, da poskra vso vlago in s tem naredi, da se srebro ne bo obarvalo. Z njo si lahko pomagate tudi pri srebrnem nakitu. 

 

 

ZAŠČITA STARIH KNJIG, PAPIRJEV, REVIJ ... bo več kot enostavna, če v škatlo, kjer to hranite, položite vrečko silica gela. Ima izjemno sposobnost vpijanja vlage, zato bodo najlepši spomini ostali celi in ne bodo prepereli.

 

 

ZNEBITE SE NEPRIJETNEGA VONJA ČEVLJE IN ŠPORTNIH OBLAČIL ... s tem, da v vsak čevelj položite vrečko silica gela. Ta bo vpil vlago in neprijetne vonje ter poskrbel za svežino vaše obutve. Uporabite ga lahko tudi pri športnih oblačilih in sicer, ga položite v torbo, kjer hranite oblačila po treningu. Zaradi vlage začnejo hitro smrdeti, zato bo vrečka gela odlična rešitev. Dobro je, da jo položite kar neposredno med oblačila.

 

 

PODALJŠEVANJE ŽIVLJENJSKE DOBE BRITVIC ... bo predvsem razveselilo žensko populacijo, čeprav v tem mrzlem obdobju britvice ne potrebujete toliko, kot poleti. Britvice hranite v posodici in zraven položite nekaj vrečk gela. Te bodo poskrbele, da britvice zaradi vlage ne bodo zarjavele in ne bodo izgubile ostrine.

 

 

OHRANJA SVEŽINO HRANE HIŠNEGA LJUBLJENČKA ... vrečke ne vrzite na brikete, temveč jo prilepite na pokrov in poskrbite, da ne pade dol. S tem bo hrana vašega ljubljenčka vedno sveža.