Prijaznost izboljšuje zdravje in vas dela bolj uspešne

Danes je mednarodni dan prijaznosti: Naj bo tak dan, na vašem seznamu vsak dan
Ključne besede:
   prijaznost    sočutje    srčnost    lastnosti    zdravje    uspeh    pozitiva

Danes je mednarodni dan prijaznosti, zato imate možnost, da naredite neko dobro oz. prijazno delo ali pa ste zgolj in samo prijazni. Kaj to pomeni? Da nekoga lepo pozdravite, mu zaželite lep dan, mu podarite nasmeh, povabite prijateljico na kavo, nekoga pohvalite in še in še. Preprosto kajne? Prijaznost se izplača, saj se z dobrim vrača. 

 

Prijaznost podaljšuje življenjsko dobo

 

Raziskave so pokazale, da se je ob prostovoljnem delu izboljšalo zdravje vseh ljudi, ki so se vanj vključili. Izboljšanje se je pokazalo tako pri starostnikih, alkoholikih kot pri bolnikih, okuženih z virusom HIV.

 

 

Ljudje, ki so prijazni so srečnejši

 

Prijaznost je pozitivno čustvo, ki ne osrečuje samo tistega, ki je prijazen, ampak tudi tiste, ki so v bližini prijaznega človeka. Tak človek oddaja toplo energijo in v njegovi bližini nam ni neprijetno. Ima občutek za sočloveka, mu zna prisluhniti, pomagati in biti na voljo, če mu kaj ne gre. V zameno običajno ne zahteva nič, saj mu dan polepša že to, da lahko razveseli ljudi okoli sebe - zaradi tega se počuti srečnega, močnega in motiviranega. 

 

 

Prijaznost ustvari uspeh pri delu

 

Če se nečesa lotite z veliko slabe volje, negative in neprijaznosti do drugih, potem  Kot je ugotovil profesor Dacher Keltner iz California-Berkeley univerze takim ljudem drugi bolj zaupajo, kar se lahko pozna tudi na njihovem zaslužku. ''Ljudem jim bolj zaupajo, saj imajo boljšo interakcijo z njimi, tako so celo bolje plačani,'' je pojasnil.

 

 

Zmanjšuje stres

 

Prijaznost je nekaj, kar je dostopno čisto vsem in je nekaj, s čimer lahko začnete že danes. Vaše počutje je zagotovo boljše, če ste obkroženi s prijaznimi ljudmi, ki vas imajo radi, vas ne obsojajo. 

 

 

Manj negativnih misli

 

Pozitivne misli, ustvarijo pozitivno življenje. Zakaj razmišljati negativno, se obremenjevati in si ustvarjati črne misli, ko pa lahko z lepimi ustvarite toliko lepšega in si čisto preprost dan naredite popoln! Stran z negativo! 

 

 

Prijazni ljudje so boljšega zdravja

 

To seveda ne pomeni, da če boste prijazni, da se vas ne more lotiti prehlad, ampak gre za to, da so takšni ljudje manj v stresu, so bolj odporni, lažje sprejmejo težave in se soočijo z napornimi stvarmi, ki jih jim prinaša življenje.