Pozitivne lastnosti pitja vina: ''Ta antioksidant posnema učinke telovadbe''

En kozarec bo dovolj ;)
Ključne besede:
   vino    martinovo    učinki    telovadba    lastnosti    zanimivo    kozarec    zdravje    rdeče    hujšanje

Že naše babice in dedki so govorili, da je kozarec rdečega vina izredno dober za zdravje, sploh za kri, zato ni nič narobe, če si enega privoščimo ob kosilu. Čeprav to ni potrjeno, so znanstveniki prišli do drugih zanimivih ugotovitev, ki bodo razveselile vse, ki ne marajo telovaditi.

 

''Resveratrol bi lahko pomagal ljudem, ki bi radi telovadili, a niso fizično dobro pripravljeni in tega ne zmorejo. Ta antioksidant posnema učinke telovadbe oz. okrepi učinke tistih vaj, ki jih ti ljudje ne zmorejo opravljati,'' je povedal raziskovalec Jason Dyck.

 

Resveratrol je močan antioksidant saj ščiti celice pred oksidativnim stresom in prosto gibajočimi radikali. Zmanjšuje tveganje za nastanek bolezni srca in ožilja, prav tako pa zmanjšuje slab, ter zvišuje vrednost dobrega holesterola, pripomore k zmanjševanju možnosti za razvoj sladkorne bolezni, kadar se spopadamo s kronično utrujenostjo, našim celicam da energijo. Zavira tudi staranje celic in s tem posledično celotnega organizma.

 

 

A opozarjajo, da je kljub temu dobro, da se skušate vseeno gibati ali si privoščiti vsaj sprehod, da poskrbite za celotno telo, če že ne marate telovadbe, teka, kolesarjenja in stvari, ki so fizično prenaporne. Samo kozarec vina ne bo naredil čudežev in vam zagotovil sanjske postave.

 

Zaradi njegovih lastnosti ga uporabljajo za:

 

- za zaviranje staranja organizma

 

- za zmanjševanje tveganja za razvoj srčno-žilnih bolezni

 

- za zniževanje slabega in zviševanje dobrega holesterola

 

- za zmanjševanje možnosti razvoja sladkorne bolezni

 

- kot pomoč pri spopadanju s kronično utrujenostjo.

 

 Držite se pravila: zmerno in po pameti.