MARTINOVANJE PO SLOVENIJI: To so lokacije, kjer bo dišalo po martinovih dobrotah in zabavi

Ko zadiši po martinovih dobrotah ...
Ključne besede:
   Martinovo    praznovanje    vino    dogodek    Ljubljana    Slovenija    lokacije    hrana    dobrote

November je čas, ko zadiši po martinovih dobrotah, čas, ko teče žlahtna kapljica in ko se poveselimo ter podružimo s tistimi, ki nas spravijo v dobro voljo. Če za vikend ne bi radi ostajali doma, potem greste lahko na Martinova druženja po Sloveniji, kjer ne bo manjkalo zabave.

 

~ MARTINOVANJE V LJUBLJANI

 

 

Ljubljana bo tudi letos zadišala po martinovih dobrotah, kjer bodo lahko obiskovalci uživali ob dobri hrani, v okusih žlahtne kapljice in druženju. Organizatorji pravijo, da so slvoenska vina zaradi svoje pestrosti in kakovosti deležna velike pozornosti, zato pričakujejo velik obisk. Za okušanje vin si morate zagotoviti kupone (1 kupon stane 1 evro), in sicer je zahtevan minimalni zakup petih kuponov. Degustacijski kozarci stanejo 10 evrov – plačate kavcijo, ki se vrne ob vračilu kozarca.

 

Lokacije: Cankarjevo nabrežje, Ciril - Metodov trg, Petkovo nabrežje, Mikloščičeva, Wolfova, Nazorjeva, Trubarjeva cesta in še številne druge

 

Kdaj: 9.11. ob 11. uri

 

~ MARTINOVANJE V MARIBORU

 

 

Tradicionalno Martinovanje bo potekalo tudi v Mariboru, kjer se v enem dnevu zbere tudi po 20.000 obiskovalcev iz Slovenije in tujine. Poleg pestre izbire kulinaričnih dobrot, pa bo poskrbljeno tudi za odlično glasbo in kulturno zabavni program.

 

Lokacija: Na mariborskem Trgu Leona Štuklja

 

Kdaj: 11.11. ob 11:11 uri

 

~ MARTINOVANJE NA KRASU

 

 

Obiskovalci se vsako leto radi udeležijo tudi Martinovanja na Krasu, kjer ne manjka dobre hrane, pijače in je poskrbljeno za pester program. Doživeli boste lahko ocenjevanje žlahtne kapljice, tekaški pozdrav jeseni, obiske kmetij in glasbene koncerte. 

Rajanje se bo začelo zjutraj in zaključilo v poznih večernih urah, za okušanje vina in jedi pa si boste morali priskrbeti vinske kupove (komplet šestih kuponov stane 10 evrov). Degustacijski kozarci stanejo 5 evrov – plačate kavcijo, ki se vrne ob vračilu kozarca.

 

Lokacija: Sežana, Štanjel

 

Kdaj: Od 8. - 11.11.

 

~ MARTINOVANJE V KOPRU

 

 

22. tradicionalno martinovanje bodo obeležili tudi na obali, kjer ne bo manjkalo druženja, okusnih dobrot in raznovrstne glasbe, ki vas bo spravila v dobro voljo. 

 

Lokacija: Šotor na parkirišču pri stadionu Bonifika v Kopru

 

Kdaj: Od 8. - 11.11.

 

~ MARTINOVANJE NA DOLENJSKEM

 

 

Tradicionalno dolenjsko Martinovanje bo tudi letos v znamenju dolenjskih glasbenikov, okusne kulinarike in dobrih vin. Za kulinarične dobrote bosta skrbeli Hiša Fink in Gostilna Jakše, za vina pa bodo poskrbeli najboljši dolenjski vinarji, ki so med drugim tudi prejemniki številnih nagrad.

 

Lokacija: Grad Grm v Novem mestu

 

Kdaj: 8.11. ob 19. uri.

 

~ MARTINOVANJE NA BLEDU

 

 

Na Blejskem gradu bo potekala degustacija vin, čaka pa vas pester glasbeni in plesni program z animacijo. Dišalo bo po martinovih dobrotah in ne bo manjkalo dobre volje. 

 

Lokacija: Zgornja terasa na Blejskem gradu

 

Kdaj: 16.11. ob 12. uri

 

~ MARTINOVANJE V GORIŠKIH BRDIH

 

 

Lokalni gostinci in vinarji bodo zagotovo očarali vaše brbončice in vas prepričali, da so Brda edinstvena enogastronomska destinacija. Vse, ki radi kulinarične dobrote združite z aktivnim preživljanjem prostega časa, pa vabijo, da se jim pridružite na Martinovem pohodu.

 

Lokacija: Vas Šmartno, Brda

 

Kdaj: Od 8. - 10.11.