Razlog, zakaj je dobro dati ščipalko na uho, vas bo presenetil

Domača medicina, ki jo morate preizkusiti
Ključne besede:
   ušesa    uho    bolečine    telo    ščipalka    zdravje    nasvet    čuti

Že stari Kitajci so vedeli, da so v ušesih zbrani živci, ki so povezni s centralnim živčnim sistemom. Ameriška refleksoterapevtka Helen Chin Louis je poenostavila kompleksnost kitajske akopunkturne masaže ušes in metodo prilagodila hitremu tempu življenja. Po njenem je dovolj, da imate ves čas s sabo ščipalko in, da poznate 6 najpomembnejših točk na vašem ušesu. S tem boste omilili ali celo v celoti odpravili vrsto bolečin, hkrati pa celo pozdravili nekaj bolezni (od grla do prebave).

 

Priporočajo, da je ščipalka takšna, da bo izvajala pritisk na uho na približno takšni površini, kot je na sliki. Poleg tega naj bo ščipalka obrnjena v smeri, kot je kvadratek na sliki. Ščipalka v tej postavitvi učinkuje na več točk živčevja, pišejo na spletnem portalu Vem, kaj jem.

 

VRAT IN HRBTENICA

 

 

Če vas bolita hrbet in vrat, potem za 60 sekund zataknite ščipalko na vrh uhlja. Pri tem se udobno namestite, morda celo uležete, da se mišice popolnoma sprostijo. 

 

NOTRANJI ORGANI

 

 

 

Če vas boli trebuh in imate težave z napenjanjem ali vas bolijo ledvice, potem zataknite ščipalko tik pod vrhom uhlja. Pustite jo največ 3 minute, saj se tu nahaja zelo pomemben sklop živčnih točk.

 

SKLEPI

 

 

Če želite zmanjšati bolečine v sklepih, potem je dobro, da stimulirate ta predel ušesa. Ta predel je včasih potrebno stimulirati več minut, zato si vzemite vmes nekaj minut odmora in nadaljujte.

 

NOS, USTA IN GRLO

 

 

Če začutite bolečino v grlu ali se vas loteva gripa, morda prehlad, potem stimulirajte to področje, kot kaže slika. Vaš imunski sistem se bo tako osredotočil na težave v grlu. Če lahko s ščipalko zaspite, potem je velika verjetnost, da se zjutraj zbudite zdravi.

 

PREBAVA

 

 

Če vas v želodcu črviči, napenja, imate vetrove, vas peče zgaga ali imate občutek, da vas nekaj tišči zaradi hrane, potem položite ščipalko na ta del ušesa. S tem boste telesu sporočili, da preskoči ta del razgradnje. Tukaj je odvisna tudi hitrost vaše prebave. Če je  bolj počasna, potem jo je potrebno stimulirati več časa - 20 minut in več.

 

GLAVA IN SRCE

 

 

Če vas mučijo glavoboli, imate močen srčni utrip, ki vas spravlja v nelagodje, potem bo ta način pomagal, da uravnate krvni pritisk in se znebite glavobola. V spodnjem delu ušesa so namreč zbrani živčni centri za srce, glavo in ožilje.