Pico že celo življenje jeste napačno! Picopek pokazal pravi način

Kako pa vi najraje jeste pico?
Ključne besede:
   pica    picopek    hrana    pravilno    nasvet    uživanje    način

Skoraj ni človeka, ki ne mara pice ali jo ni poskusil vsaj enkrat v življenju. Okrogla ali kvadratna, ni važno, samo da je slastna. Večina pico uživa tako, da košček prime v roke, spet drugi pa prisegajo na način uporabe vilic in noža - kakorkoli že, vse to naj bi bilo napačno. 

 

Kuhar Stefano Sirene, ki ima svojo restavracijo v Avstraliji in je lani prejel nagrado za najboljšo pico, je vsem objasnil način, kako se jo pravilno jé. Marsikdo je spoznal, da jo že celo življenje uživa popolnoma napačno.

 

''Pico morate prepogniti tako, da nastane trikotnik. Da lahko to naredite, mora biti testo za pico mehko, ne predebelo in ne sme biti preveč hrustljavo. To je pravilo, ki velja za uživanje neapeljske pice''.

 

 

Zakaj pico uživati na takšen način?

 

Ko boste pico prepognili, boste zaužili njen pravi okus, njeno polnost in edinstvenost vseh sestavin, ki se med sabo dopolnjujejo. To velja predvsem za tiste, ki pico radi jedo tako, da jo primejo v roke. Takrat se običajno zgodi, da določene sestavine zdrsnejo dol in se vse razmaže. S tem, ko jo boste prepognili, bodo vse sestavine ostale na svojem mestu.

 

Ko ob prebiranju postaneš lačen ... Pa dober tek ;)