VROČ KOLEDAR 2020: Postavni gasilci odvrgli oblačila in pozirali za dober namen

Vroče, seksi, a za dober namen!
Ključne besede:
   gasilci    projekt    koledar    seksi    dobrodelnost    denar    pomoč    2020    Avstralija

Najpostavnejši glasilci iz Avstralije vsako leto oktobra slečejo majice in s svojimi zapeljivimi telesi pozirajo pred fotografskimi objektivi ter tako zbirajo denar za dobrodelne namene. Letos so k sodelovanju povabili tudi kolege iz Nemčije in Francije.

 

 

A avstralski gasilci niso edini, ki pozirajo zgoraj brez, ampak so vsako leto ''vroči'' tudi Slovenci. Slovenski gasilci že več let pozirajo brez majic in po različnih slovenskih krajih izdajajo zapeljive koledarje. In ker leta 2021 načrtujejo mednarodni koledar, pri katerem bodo sodelovali različni gasilci iz vsega sveta, bodo morda možnost dobili tudi postavni slovenski gasilci in se pokazali širnemu svetu. Kdo bi vedel, pustimo se presenetiti.

 

 

Za leto 2020 bodo izdali šest različic koledarja, kjer bodo postavni gasilci pozirali z živalmi. 

 

 

Projekt deluje že od leta 1993, ko so prvič izdali koledar in od takrat naprej je prava uspešnica. S tem projektom so različne ustanove zbrale že več kot 2,5 milijona evrov, večino sredstev pa je šlo predvsem za pediatrične bolnice.

 

 

Letos pa bodo denar namenili manjšim, lokalnim organizacijam, saj se jim zdi pomembno, da pomagajo tudi takšnim, za katere javnost nikoli ne sliši.