Iščete novo službo? To je najboljša barva oblačil, ki jo morate izbrati za razgovor

Modra barva je najboljša za razgovor v novi službi
Ključne besede:
   barva    razgovor    modra    služba    najboljša    izbira    pomen

Doktorica znanosti Sally Augustin iz ameriškega psihološkega urada pravi, da je izbor barve za prvi kontakt z novim delodajalcem zelo pomemben. Z oblačilom in pravilnim izborom barve pokažete samozavest, predanost in to, da ste zaupanja vredna oseba. Dejala je, da je modra barva najboljša in jo največkrat priporočajo za iskanje zaposlitve in razgovor z bodočim delodajalcem. 

 

MODRA

 

Z modro barvo obleke ne boste zgrešili. Modra barva je najboljša za razgovor v novi službi, saj pokaže, da je človek lojalen, zavzet in se zna prilagoditi. Hkrati je deloven, umirjen in samozavesten. Je mirna, pomirjevalna, lahko pa tudi hladna in depresivna. Povzroča da se telo hladi. Priporoča se pri intervjujih za službo, saj simbolizira zvestobo.

Modro barvo naj nosijo ljudje, ki jih muči duševna utrujenost, ki so potrebni miru in sprostitve. Spodbuja sprejemanje odločitev, prinaša razumevanje, modrost in utrjuje samozaupanje ter občutek odgovornosti do drugih.

 

RDEČA

 

Je najbolj intenzivna in čustvena barva. Barva ljubezni. Rdeča obleka je dobro opazna, a naredi osebo težjo. Ker je močna barva, ponavadi ne pomaga pri pogajanjih in soočanjih. Rdeča obleka izraža samozavest, kdor jo nosi se počuti zapeljivo in dominantno. Rdečo barvo naj nosijo ljudje, ki jih muči žalost, ki so brezvoljni in potrebujejo spodbudo, ljudje ki si želijo opomoči, ki bi radi uspeli, uresničili svoje cilje, ki jim primanjkuje tekmovalnega duha, ljudje ki bi bili radi čutni in živahni.

Rdeča barva je kot zaščitni znak uniform, kot simbol pripadnosti podjetju, sinonim za hitrost, potovanje, moč, gibanje, vztrajnost,...

 

SIVA

 

V smislu barv je siva barva konzervativna in dolgočasna. Depresivna na eni strani ter elegantna in formalna na drugi strani. Nikoli pa glamurozna. Je običajna, zanesljiva in praktična, barva zrelosti in odgovornosti. Siva barva umirja vplive drugih barv, ko so ob njej. Preveč sive lahko ustvarja žalost in depresijo, nagnjenost k osamljenosti in izolaciji.

 

ČRNA

 

Črna barva je barva moči in oblasti. V modi je zelo popularna saj ljudi naredi optično vitkejše. Je elegantna in brezčasna. Nakazuje na podreditev, poslušnost, podjarmljenost (npr. duhovniki nosijo črno obleko, da se podredijo Bogu. Ženske se s črno obleko podrejajo moškim). Premožne in uspešne ženske pogostokrat izberejo črno, saj tako dajejo vtis elegance, sofisticiranosti in zaupanja

Pozitivne lastnosti sive barve so: zanesljiva, konzervativna, dostojanstvena, nevtralna, nepristranska, profesionalna, zrela, inteligentna, klasična, trdna, stabilna, pomirjujoča, elegantna, formalna,...

 

ZELENA

 

Zelena barva aure pomeni trdnost, potrpežljivost, odločnost, predanost, vztrajnost. Oseba je samozavestna, ima občutek odgovornosti, visoke ideale, visoko vrednost za delo in kariero. Je zelo osredotočena in prilagodljiva. Zelena barva je kot zaščitni znak uniform, kot simbol pripadnosti podjetju, sinonim za svežino, čistost, mirnost, sproščenost,...Zeleno naj nosijo hiperaktivni ljudje, ljudje ki ne znajo trezno presojati.

Izogibajo naj se je ljudje ki morajo delovati, saj duši gibanje, spodbuja brezdelje in dolgočasje

 

 

ORANŽNA

 

Oranžno barvo nosijo ljudje, ki so delovni, kreativni in polni energije. Izogibajo naj se jo zmedeni, zbegani in klavstrofobični ljudje. Pri slabosti ali omotičnosti samo poslabša počutje.

 

ROZA

 

Roza barvo naj nosijo ljudje, ki so nežni in ljubeči, ljudje ki so polni sočutja in so razumevajoči. Izogibajo naj se jo čustveno nezreli ljudje, ljudje ki so preveč odvisni od drugih. Stalna in izključna uporaba roza barve nas pogosto lahko naredi nezrele in neumne, kot da bi želeli opustiti svoje odrasle obveznosti ter odgovornosti.

V psihologiji barv je roza barva znamenje upanja. Je pozitivna barva, ki navdihuje s toplino in pomirja čustva. Oranžna barva je kot zaščitni znak uniform, kot simbol pripadnosti podjetju, sinonim za družabnost, za zdravje, energičnost, praktičnost, motiviranost,...

 

RUMENA

 

Z rumeno je treba biti pazljiv, sploh, ko gre za službeni razgovor. Po eni strani velja rumena za izredno pozitivno, energično in zabavno barvo, po drugi strani pa lahko pokaže, da ste neresni, otročji in preveč površni. Vesela, sončna rumena je barva, ki pritegne pozornost. V rumeno se oblačijo aktivni ljudje, ki se počutijo odprte in mlade.

Rumeno barvo naj nosijo tisti ljudje, ki si želijo samote, da bi se otresli navezanosti. Pomaga da se jasneje izražamo, spodbuja k racionalnemu razmišljanju, izboljšuje spomin, vliva moč in utrjuje samozaupanje, tako, da je primerna (rumeni modni dodatki) za razgovor za službo. Izogibati se jo je treba, če ste nagnjeni h kritiziranju. Lahko povzroči razdraženost, občutek slabosti in spodbuja k egoizmu.

 

BELA

 

Ker bela barva odbija svetlobo velja za poletno barvo. V modi je priljubljena ker je lahka in nevtralna. Zdravniki in medicinske sestre nosijo belo, da poudarijo čistost. Belo naj nosijo tisti ljudje, ki bi bili radi iskreni, jasni in dojemljivi za nove zamisli. Ljudje ki bi se radi bolje zavedali svojega življenja in ga bolje razumeli.

Bele barve se je treba izogibati, če je treba pri čem sodelovati, odločati in ukrepati.?