To je starost, ko se hčerka začne ''spreminjati'' v svojo mamo

Pri 33-ih naj bi prevzela večino njenih lastnosti in navad
Ključne besede:
   mama    hčerka    odnos    podobnost    spreminjanje    geni    navade    leta    starši

Za mnoge ženske je misel, da z leti postaja vse bolj podobna svoji mami zastrašujoča, pa ne toliko zaradi videza, temveč bolj zaradi navad, ki jih sčasoma prevzame od nje.

 

''Nikoli ne bom taka, kot je moja mama,'' slišimo reči kakšno hčerko, ki pravi, da ne bo nikoli taka kot svoja mama in bo stvari počela čisto drugače, a se čez čas pokaže, da temu ni tako.

 

Nedavno so objavili študijo, ki jo je vodil dr. Julian De Silva iz Londona, ki je v raziskavo vključil 2.000 moških in žensk. Dr. De Silva trdi, da se ženska pri svojih 33-letih začne spreminjati v svojo mamo, prevzame njene lastnosti, navade in celo mimike. Vzorci se pri nekaterih ženskah začnejo kazati že v začetku 30-ih, a najbolje pridejo do izraza, ko ženska dopolni 33 let. 

 

 

Odkril je celo, da začne hčerka gledati enake serije kot njena mama, se ukvarja s podobnimi ali istimi hobiji, prevzame navade kuhanja, pospravljanja, se živcira za podobne stvari in celo svoje otroke vzgaja na isti način. Na račun pa pridejo tudi moški, ki naj bi se v očete začeli spreminjati pri svojih 34-letih. Najbolj se to pokaže pri glasbenem okusu, političnih prepričanjih in športu. Sinovi vse to velikokrat nasledijo od očeta. 

 

''Vsi se sčasoma spremenimo v svoje starše in to je nekaj, na kar smo lahko ponosni. To so osebe, ki so nas vzgojile v take kakršne smo,'' pravi De Silva.