3 jutranje navade, ki se jim izogibajte: Lahko vam uničijo dan!

Kavo pijte eno uro po tem, ko ste se zbudili
Ključne besede:
   kava    zajtrk    navada    utrujenost    jutro    zdravje

Jutranje navade so zelo pomembne, zato jih opravite tako, da bo vaš dan čimbolj popoln in čimanj stresen.

 

KAVO PIJETE PREZGODAJ

 

 

Jutranja kavica marsikomu predstavlja veselje in komaj čaka trenutek, da naredi prvi srk. A nikar ne pijte kave takoj, ko odprete oči. Zakaj? Raven energije se namreč dvigne v trenutku, ko zjutraj odprete oči, zato pitje kave lahko povzroči dodatno dozo energije, zaradi katere se počutite nervozno. Kavo si privoščite uro po tem, ko ste se prebudili, saj takrat začne raven energije padati, s skodelico kave pa si jo boste dvignili in jo obdržali vse do popoldneva.

 

PRIPRAVITE SI PREMAJHEN ZAJTRK

 

 

Zajtrk je pomemben in če bo le ta premajhen oz. ne bo vseboval pravih hranilnih snovi, ki jih vaše telo potrebuje za normalno delovanje, potem bo vaše počutje izredno slabo. Zajtrk bi moral vsebovati 15 g proteinov, 3 g vlaknin, kompleksne ogljikove hidrate (ovseni kosmiči, polnozrnat košček kruha,  in nekaj zdravih maščob (avokado, jajca, oreščki, losos ...) Če pojeste za zajtrk le eno banano, jogurt ali pest oreščkov, potem se ne čudite, če ste čez nekaj časa lačni za ''vola ubit''. 

 

KO VSTANETE PRVO POGLEDATE NOVICE NA TELEFONU ALI RAČUNALNIKU

 

 

To pa je ena najslabših navad, ki jo naredite takoj, ko odprete oči. Žal je ta navada nekaj, kar počne večina ljudi, a bi se ji morali izogibati. Je res tako pomembno, da najprej pogledate kaj se dogaja na Facebooku? Morate takoj pregledati službeno pošto ali lahko počaka vsaj 15 minut? Gledanje v telefon ali računalnik vas spravi v nervozo in zmanjša vašo produktivnost skozi dan. Raje se malce pretegnite, naredite nekaj vaj za telo ali preprosto stopite v kopalnico in si s hladno vodo osvežite obraz. Nič ne bo narobe, če prelistate časopis.