10 nenavadnih alergij, ki si jih ne želite imeti!

Alergija na seks ali tehnologijo?
Ključne besede:
   alergija    bizarno    nenavadno    seks    čokolada    tehnologija    zdravje    telo    reakcija

Poznamo alergijo na prah, pa na cvetni prah, pa določeno hrano

 

 

ALERGIJA NA VODO - gre za zelo redko alergijo, pri kateri lahko voda izzove močno srbečico ali rdeče izpuščaje. Zaenkrat za to stanje še ne obstaja zdravila in se morajo nesrečni bolniki izogibati tuširanji in plavanju.

 

 

ALERGIJA NA SEKS - Alergijo na seks povzroča preobčutljivost na semensko plazmo, ki izzove alergično reakcijo. Simptomi se kažejo v obliki izpuščajev, otekanja in oteženega dihanja. Tovrstna alergija je zelo redka, simptome se lahko prepreči z uporabo kondoma.

 

 

ALERGIJA NA ČEVLJE - gre za določene materiale in lepila za izdelovanje čevljev, ki jih nekateri enostavno ne prenesejo ter trpijo za razdraženo, razpokano kožo ter znojenjem stopal. Alergijo se da preprečiti z nošenjem nogavic, ki dobro dihajo in s posebnih materialov ter preprečujejo stik z materiali.

 

 

ALERGIJA NA ŠPORT - čeprav se marsikomu to sliši zabavno, sploh tistim, ki ne marajo telovaditi, a gre za stvar, ki ni enostavna. Simptomi vključujejo izpuščaje, prebavne motnje, lahko pa pride tudi do hujših stvari, ki ogrožajo življenje.

 

 

ALERGIJA NA SPODNJE PERILO - najpogosteje sta vzrok za alergije na spodnje perilo lateks in guma, kar običajno vsebujejo seksi perila za popestritev posteljnih aktivnosti. A čeprav posteljne aktivnosti prinašajo veselje, pa ga tovrstni materiali pri alergičnih osebah lahko kaj hitro ''ubijejo''. 

 

 

ALERGIJA NA TEHNOLOGIJO - življenja brez tehnologije si dandanes marsikdo ne predstavlja, obstajajo pa ljudje, ki se tehnološkim napravam sploh ne smejo približati. Ko se nahajajo v bližini elektromagnetnega polja, se jim namreč pojavijo simptomi alergije, zato naredijo vse, da se jim lahko izognejo. Nekateri se celo preselijo v področje Francije, ki je povsem brez elektromagnetnega sevanja.

 

 

ALERGIJA NA ČOKOLADO - simptomi vključujejo glavobole, izpuščaje in povzročajo oteženo dihanje. Alergično reakcijo lahko povzroči preobčutljivost na katerokoli sestavino čokolade, najpogosteje pa je to alergičnost na mleko, sojo ali kakav.

 

 

ALERGIJA NA MRAZ - Osebam, ki so alergične na mraz, se v hladnih dneh na koži pojavijo izpuščaji in rdeče lise, v izrednih primerih pa so posledice lahko tudi nezavest, šok ali celo smrt.

 

 

 

Domov | Ekipa | Združenje Radio2 | Program
Kontakt | Pogoji uporabe | Frekvence | Raba piškotkov | Volilna pravila | Seznam predvajanih del

Copyright © 2017 Radio 2