TO je količina KAVE, ki jo moraš popiti za NAJVEČJO UČINKOVITOST!

V ameriški vojski razvijajo NEVERJETNO aplikacijo!
Ključne besede:
   kava    pitje    resnica    raziskava    neverjetno    energija    budnost V ameriški vojski razvijajo posebno aplikacijo, ki ti bo lahko spremenila življenje

V ameriški vojski razvijajo posebno aplikacijo, ki ti bo lahko spremenila življenje

Kava je najbolj pogosto poživilo na svetu in koristimo jo vsi mi, tudi vojaki. Namen pitja je to, da bi bili bolj budni in maksimalno učinkoviti. A kar je najbolj pomembno za njeno učinkovitost je čas pitja. Če jo pijemo prezgodaj, ni dobro, saj se njena učinkovitost hitro zmanjša, če jo pijemo prepozno, pa bomo ostali budni vso noč.

 

 

Nedavno so na nekem inštitutu v Ameriki razvili algoritem, ki bo rešil težavo, koliko kave moramo spiti in kdaj jo je dobro piti. Obstajala bo celo aplikacija, v katero vnesemo podatke o spanju in količini popite kave, nato pa dobimo razpored kofeina in spanja, ki naj bi na nas najbolj vplival.  Znanstveniki upajo, da bo aplikacija koristna študentom, ki se učijo za izpite, pilotom, voznikom in vsem, ki planirajo neko aktivnost, na kateri morajo biti popolnoma aktivni, budni in produktivni. »Odkrili smo, da se bo s pomočjo našega algoritma produktivnost in budnost posameznika poboljšala za kar 64 %«, so povedali avtorji aplikacije.