3 enostavna pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Nič se ne zgodi čez noč, zato vztrajajte - izplača se ;)
Ključne besede:
   trebuh    hujšanje    nasvet    enostavno    vztrajanje

Nič se ne zgodi čez noč, zato boste potrebovali malce discipline, vztrajnosti in volje. Ko boste enkrat začeli opažati rezultate, pa bo zadeva postala lažja. Najtežji korak bo, da se odpoveste sladkorju in mu vsaj za 14 dni rečete STOP! Bo šlo? Verjemite, da se izplača in vam bo telo kasneje hvaležno. 

 

PRAVILO ŠT. 1: Odpovejte se sladkorju

 

Recite stop sladkorju in spremembe bodo vidne kmalu! Izboljšalo se bo vaše fizično in psihično počutje

 

''En košček čokoladice, tortice, morda žlica nutelle, me pa ja ne bodo pokopali,'' si reče večina, ki se ne more upreti sladkim pregreham, hkrati pa hrepeni, da bi se znebila odvečne maščobe okoli trebuha. Žal bo treba vsem sladkim živilom enostavno reči NE! 

 

Sladkor je živilo brez hranilnih vrednosti, oropan je vseh mikrohranil in vašemu zdravju ne nudi ničesar. Sladkor blagodejno vpliva na naše brbončice, za trenutek poskrbi, da smo srečni, a kaj hitro to mine, ostanejo pa le kilogrami in dolgotrajno obremenjevanje s številko na tehtnici.

 

PRAVILO ŠT. 2: Voda, voda in še enkrat voda

 

Zagotovite svojemu telesu dovolj tekočine in poskrbite, da voda ne bo na zadnjem mestu

 

O vodi ste prebrali že veliko in izguba časa bi bila, če bi naštevali njene pozitivne učinke. Navadite se piti vodo in imejte stekleničko le te vedno s seboj. Če vam voda res ne leži, potem skušajte piti nesladkane čaje ali uživati čimveč hrane bogate z vodo: dober primer so kumare ali lubenica. 

 

PRAVILO ŠT. 3: Redno gibanje

 

Namesto dvigala uporabite stopnice!

 

Brez gibanja žal ne bo šlo! Če enostavno ne najdete časa ali sovražite telovadbo, potem poskrbite, da boste uporabili stopnice namesto dvigala ali avto parkirali malce dlje, kot pred vhodom službe ali trgovine. Že 15 minut hitre hoje na dan bo poskrbelo za dobro počutje. Namesto avta, pa lahko večkrat uporabite kolo. Zanimiva študija pa je celo pokazala, da že s pospravljanjem pokurimo kar nekaj kalorij - posteljo privarčujte za nočno spanje.