ČUDEŽNA RASTLINA: Če imate eno izmed teh treh bolezni, si pomagajte s koprivo

Kopriva lajša številne težave
Ključne besede:
   kopriva    zdravje    bolezen    lajšanje    bolečine    sladkorna    alergija    revma    čaj

Kopriva rada opeče, zato jo je treba nabirati s pomočjo rokavic. In če prav je od zunaj pekoča, je od znotraj zdravilna in v ljudski medicini nepogrešljiva. Že stari Rimljani in Grki so vedeli, da si z njo lahko lajšajo bolezenske tegobe. Kopriva spada med tiste zdravilne rastline, ki lahko zdravijo zares širok spekter bolezenskih težav.

 

Kopriva lajša tudi težave s:

 

- povečano prostato

- anemijo

- pomaga pri bolezni žolča

- lajša prehlad

- pomaga pri čiru na želodcu

- pomaga pri ledvičnih kamnih

 

 V veliko pomoč pa vam bo tudi pri treh precej redkih boleznih:

 

SLADKORNA BOLEZEN

 

Kopriva je odlična pri zniževanju krvnega sladkorja in zato odlična pri zdravljenju sladkorne bolezni. Vsebuje namreč vse zdravilne snovi, ki pomagajo pri proizvajanju insulina.

 

Recept: Uporabite sokovnik, vrzite vanj nekaj listov sveže koprive in prelijte z 2 dcl vode. Pijte napitek vsak dan, najbolje zjutraj.

 

REVMATOIDNI ARTRITIS

 

Kopriva zmanjšuje vnetja v telesu in je odlična pri lajšanju revme in vnetih sklepov. Njene blagodejne učinke so poznali že stari Rimljani, ki so se po delih telesa, kjer so imeli revmatoidni artritis tapkali s koprivo. Ta jim je opekla koži, kar pa je lajšalo bolezenske znake.

 

ALERGIJSKI RINITIS

 

Alergijski rinitis je vnetje sluznice nosu, kar povzroča kihanje in srbenje. Tako kot pri številnih alergijah, lahko tudi pri tem rinitisu uporabite koprivo in pijete čaj s koprive. Študija je pokazala, da se je stanje zdravljenja s koprivo izboljšalo pri več kot 50 % bolnikov.

 

Recept: Ko se vas loti alergija, popijte 2 do 3 skodelice na dan, svežega čaja iz koprive.