Imate ob sebi pravega prijatelja? Če prikimate vsaj 5 točkam, je vaša sorodna duša

Včasih se samo spogledata in že vesta, za kaj se gre
Ključne besede:
   prijateljstvo    iskreno    znaki    sorodna    duša    prijatelj    povezanost    navezanost

Sorodne duše niso vedno le naši partnerji, s katerimi imamo romantične odnose. Skrivajo se lahko tudi v prijateljih, na katere lahko vedno računamo in so z nami v dobrem in slabem.

 

Znaki, da imate ob sebi pravega prijatelja in je vaša sorodna duša:

 

Nikoli vas ne obsoja - Pravi prijatelj vas ne obsoja, se ne norčuje z vaših napak in vas posluša, ko vam je najtežje. Sprejema vas takšnega kot ste in je z vami v dobrem ter slabem.

 

Ko ste v težavah je prva oseba, ki jo pokličete - Ni važno koliko je ura, on je tisti, ki se bo vedno javil. Morda se ob treh ponoči ne bo ravno odzval vašemu klicu, vendar vas bo takoj, ko se zbudi, poklical nazaj.

 

 

Z njim lahko delite vaše najbolj bizarne skrivnosti - So stvari, ki jih ne upate povedati naglas, a če imate ob sebi pravega prijatelja, je on tisti, ki mu to z lahkoto poveste. En o drugem vesta ogromno, včasih celo preveč. 

 

V vseh življenjskih situacijah se lahko nanj zanesete - Ko vam je hudo ali lepo, ko žalujete ali se veselite, je on tam. Veste, da boste od njega dobili vso oporo in se nanj lahko zanesete v vseh situacijah. Če imate ob sebi takega prijatelja, je življenje zagotovo manj stresno. 

 

 

 

Z vami je ob najpomembnejših življenjskih trenutkih - Je to poroka, rojstni dan, rojstvo otrok ali celo potovanje. V njegovi družbi vam je dobro in zavedate se, da bo dogodek z njim le še bolj prijeten. Radi ga povabite zraven in tudi, če ga ne, on ve, da je vedno dobrodošel in so vrata zanj vedno odprta.  

 

Včasih se samo spogledata in že vesta, za kaj se gre - Pravi prijatelj ve, kdaj je trenutek za smeh, žalost, tišino ali klepet. Pridejo trenutki, ko si skočita v lase in trenutki, ko se nasmejeta od srca. V določenih situacijah se poznata tako dobro, da se samo spogledata in brez besed vesta, kaj si mislita - vse besede so odveč. 

 

 

Smejita se stvarem ali dogodkom, ki drugim niso smešni - Interne šale, kot jim pravijo, so tiste, ki jih imajo med seboj prijatelji. Smešne so vama podobne stvari, nasmejita pa se situacijam, ki so se vama zgodile. Vajine šale morda niso zanimive vsem, a je vama to ne pomembno, saj se jim le vidva nasmejita do solz. 

 

V obraz vam pove, kaj so vaše napake in to sprejmete - Pravi prijatelj ni zahrbten in ni nekdo, ki vas opravlja takrat, ko vas ni zraven. Pravi prijatelj vas ceni in spoštuje, zato vam v obraz pove, kar si misli, a na način, da ni žaljiv, ampak vam skuša s tem le pomagati. Ne želi, da delate napake, ki jih morda sami ne vidite, zato je tisti, ki vas opozori, ko je to potrebno.