Johnny Logan: Kje je lomilec ženskih src danes?

Leta 1987 je zmagal na Evroviziji s pesmijo Hold me now
Ključne besede:
   Jonny Logan    pevec    evrovizija    nekoč    nostalgija Jonny Logan leta 1987

Jonny Logan leta 1987

Jonnnyja Logana se najbrž spomnite iz Evrovizije leta 1987, ko je Irsko zastopal s pesmijo Hold me now in z njo tudi zmagal. Takrat je veljal za lomilca ženskih src in morda je nekaj šarma ohranil še do danes.

Danes Logan deluje kot pevec in besedilopisec v Veliki Britaniji. Kot zanimivost lahko povemo, da je na Pesmi Evrovizije sodeloval trikrat in vsakič zmagal, dvakrat samostojno in enkrat kot besedilopisec. Leta 1992 je Lindi Martin napisal besedilo zmagovalne pesmi Why me. Leta 1980 je zmagal s pesmijo What´s another year, leta 1987 pa s pesmijo Hold me now. Je edini v vsej zgodovini Pesmi Evrovizije, ki je na tekmovanju zmagal več kot enkrat.

V oktobru leta 2005 je bila pesem Hold me now, izglasovana za tretjo najbolj popularno pesem v vsej zgodovini Evrovizije.

Danes je Logan star 62 let, je poročen in oče treh sinov. Še vedno nastopa in lahko bi rekli, da mu leta ne pridejo do živega. Če bi si ga želeli videti v živo, pa se lahko v mesecu avgustu odpravite na njegov koncert, ko bo gostoval na Dunaju.