7 preprostih navad za raven trebuh!

Recite adijo napihnjenosti in poskrbite za raven trebuh
Ključne besede:
   hujšanje    trebuh    navade    živila    način    maščoba    poletje    detoks

Maščoba na trebuhu je najbolj trdovratna in se je kljub trudu, urejeni prehrani ter redni aktivnosti ne morete znebiti kar čez noč. Pa vendar lahko pripomorete k temu, da jo počasi stopite, a le, če se boste za nekaj časa držali teh 7 navad: 

 

 

Dan začnite z vodo in limono

 

Stisnite polovico limone v kozarec tople vode in to spijte na tešče. Ta napitek je idealen za pospešitev prebave in jo bo že navsezgodaj zjutraj prebudil ter poslal ''na delo''.

 

Enostavne ogljikove hidrate zamenjajte s sestavljenimi

 

Belo zamenjajte za rjavo. Če ste do sedaj jedli bele testenine, bel riž in belo moko, to sedaj zamenjajte s polnozrnatimi izdelki. Ti energijo sproščajo počasneje in poskrbijo, da ste dlje časa siti, hkrati pa blažijo lakoto, da niste preveč lačni.

 

Sladkorju recite ne!

 

Sladkor je največji sovražnik lepe postave, zato je čas, da ga izbrišete z jedilnega lista. Nič ne bo narobe, če si občasno privoščite čokolado, a nikar naj ne bo na dnevnem jedilniku. Izogibajte se sladkim pijačam, sladki kavi, piškotom, sladkim namazom in podobnim rečem, saj vam čisto nič ne koristijo.

 

Jejte surov česen

 

Če česna ne morete jesti samega, si ga narežite na solato. Njegovi naravni sokovi spodbujajo proces izgorevanja kalorij v telesu. 

 

Več zelenjave, manj sadja

 

Tako zelenjava, kot sadje vsebujeta pomembne vitamine in minerale ter vlaknine, ki spodbujajo prebavo. V času telovadbe uživanje sadja ne bo odveč, nikar pa ne jejte prevelike količine sadja, ko počivate. Zelenjavo pa si le privoščite in napolnite z njo veliko skledo.  

 

Uporabite prave začimbe

 

Obroke začinite s čilijem ali kurkumo, ki je prava kraljica med začimbami. (Kliknite TUKAJ in si preberite več o kurkumi) Prav tako si lahko obroke popestrite s cimetom, črnim poprom ali origanom. 

 

Voda, voda in še enkrat voda!

 

Ne pijte le takrat ko ste žejni ali imate usta že čisto izsušena. Vodo je dobro uživati skozi cel dan po požirkih in tako poskrbeti, da ste dehidrirani in se strupene snovi izločajo skozi telo.