Tri mesta na telesu, kjer ne smete puliti dlačic

Previdno, da ne pride do okužb
Ključne besede:
   nos    prsi    dlaka    dlačice    puljenje    pinceta

Če na nezaželenem mestu opazite dlačico, je vaša prva misel pinceta. Pa vendar je ne uporabite, če se ta dlačica nahaja na mestu, kot je notranjost nosu, prsne bradavice ali pigmentni madeži, saj lahko s puljenjem povzročite nevšečnosti, kot so okužbe in poškodbe. 

 

 

Nos

 

Dlačice v nosu imajo pomembno vlogo za naše zdravje in jih ni dobro odstranjevati oz. puliti iz nosu. Dlačice v nosu namreč preprečujejo, da bi prah ali druga umazanija prišli do vaših dihal. Če vas nekoliko daljša dlačica v nosu moti, jo preprosto pristrizite s škarjami, a pazite, da pri tem ne poškodujete nosne sluznice. 

 

 

Prsne bradavice

 

Prsi so zelo občutljiv del ženskega telesa, še posebej bradavice. S puljenjem dlačic, ki rastejo na njih ali okoli, lahko na tem delu mesta razdražite občutljivo kožo in poškodujete lasni mešiček, ki se lahko vname. Prav zato uporaba pincete v tem primeru ni dobrodošla.

 

 

Na pigmentnih madežih

 

Puljenje dlačic, ki rastejo iz pigmentnega madeža ali v njegovi neposredni bližini odsvetujejo, saj lahko s tem povzročite vnetje ali celo okužbo. V tem primeru je najbolje v roke vzeti škarje in dlačico le malce prirezati. Če vas moti in je na mestu, ki vas ovira, pa se posvetujte z dermatologom.