KDAJ K FRIZERJU? To so najboljši dnevi za urejanje pričeske

Luna namreč vpliva na kakovost in rast las
Ključne besede:
   frizer    luna    striženje    lasje    rast    kakovost    mesec

Ni vseeno v katerem stadiju je mesec, ko si želite postriči lase in tudi ne, v katerem znamenju se nahaja. Včasih je dobro, da pred obiskom frizerja pogledate na koledar in se prepričate, ali je polna luna, v je v mlaju ali gre za prvi, morda zadnji krajec.

 

Najpomembnejše pa je, v katerem znamenju se nahaja:

 

Luna v ovnu

 

Striženje tedaj pospešuje rast las, vendar ti izgubljajo na kvaliteti. Na splošno velja, da je luna v ovnu slaba za obisk frizerskega salona, kajti v tem obdobju pade tudi odpornost in se poveča tveganje za obolenja.

 

Luna v biku, kozorogu in devici

 

Najboljši čas za striženje las je, ko je luna v katerem od teh znamenj. Tedaj postriženi lasje izpadajo v manjši meri, prav tako je manjša možnost za cepljenje konic. Za kemične tretmaje las: barvanje, trajno kodranje in podobno, je najprimernejše obdobje, ko je luna v devici.

 

Luna v dvojčku

 

Če boste lase strigli in oblikovali tedaj, ko je luna v dvojčku, bodo ti samosvoji, a če si želite nagajivih kodrov, je to primeren čas.

 

Luna v tehtnici

 

Pravi čas za obstojno pričesko. Lasje, striženi v tem obdobju so kvalitetni in jih je lahko oblikovati.

 

Luna v vodnarju

 

Dober čas za eksperimentiranje s pričesko, vendar odločitev za trajne spremembe ni pripročljiva. Torej: drugačna oblika naj bo, z drastičnim krajšanjem pa raje počakajte, saj to ni najboljši čas za striženje las.

 

Luna v raku ali ribi

 

Kadar so lasje postriženi tedaj, ko je luna v teh znamenjih, rastejo počasi, je pa ta luna priporočljiva za striženje krhkih in suhih las. Ker ti tedaj težko obdržijo obliko, ni primerna za trajno kodranje ali ravnanje. 

 

Luna v levu

 

Najboljša za barvanje las. Striženje v njej ne vpliva na njihovo kvaliteto.

 

Luna v strelcu

 

V tej luni striženje in urejanje las ni priporočljivo. Slabo namreč vpliva na trajnost pričeske. Drži da lasje, ki so striženi ko je luna v strelcu, hitro rastejo, a izgubijo na kvaliteti.

 

Luna v škorpijonu

 

Lasje striženi v tej luni postanejo trši in gostejši, ni pa to obdobje primerno za korenite spremembe.