Kako oditi s partnerjem na potovanje, da se ne bi pred odhodom večkrat sprla?

Pomembno je, da znata sklepati kompromise in ohranita mirne živce
Ključne besede:
   dopust    par    prepiranje    potovanje    pogovor    malenkosti

Navajena sta, da delata stvari na svoj način, pri potovanju pa morata nenehno delati kompromise. Včasih se zna zgoditi, da se partnerja na ptoovanju tako zelo spreta, da se na koncu celo razideta. Kako se izogniti prepirom in dopust preživeti čim lepše, pa si preberite v naslednjih točkah.

 

Že doma se zmenita, kako bosta preživela dneve na dopustu

 

Preden se odpravita od doma, se pogovorita o tem, kaj vama odgovarja na potovanju, kaj si želita videti, početi in predvsem, da bosta delala tisto, kar vaju osrečuje. Četudi mislita, da se poznata, bosta na dopustu drug o drugem izvedela marsikaj, saj bosta skupaj 24/7. Organizirajta si dneve v naprej, in sicer tako, da jih bosta porabila karseda koristno in videla čimveč stvari, ki se jih bosta spominjala še dolgo.

 

 

Dajta si svobodo

 

Ni potrebe, da sta na dopustu vsako minuto skupaj, temveč si lahko nekaj minut namenita le zase, se pravi, jih preživita ločeno. To pomeni, da ni nič narobe, če gre dekle na plažo samo in tam bere knjigo ali si on privošči počitek v spalnici, medtem, ko bi se ona rada sončila. Če si ona želi ogledati kulturne znamenitosti, ki njega ne zanimajo, potem ni razloga za prepir, temveč gre za dogovor, da si naj to stvar ogleda sama, zvečer pa gresta lahko na skupno večerjo in dorečeta, kaj bosta počela naslednji dan.

 

 

Uredita finance pred dopustom

 

Preden se odpravita na dopust, se prepričajta, da imata dovolj denarja, da ne pride do nevšečnosti, ki bi lahko med vama povzročile prepire. Oblikujta proračun, kli vključuje storške dopusta in si razporedita denar tako, da bo pravično. Ni potrebe, da je moški v tem primeru gentelman in vse plača svoji dragi, saj gre dejansko za vajin skupni dopust, zato si stroške razdelita. 

 

 

Ne prepirajta se za malenkosti

 

Zadihajta in se sprostita. Zdaj nista doma in naj vaju malenkosti ne spravljajo ob živce. Pravilno je, da si zaupata stvari, ki vaju mučijo, kot da jih pometata pod preprogo, vendar obstajajo nekatere malenkosti, ki niso vredne vajinih živcev. Verjetno vama ne bo škodovalo, če bosta kdaj požrla kakšno stvar, sicer bo ozračje napeto, slabe volje se bosta odpravila na dopust in vama bo ostalo vajino prepiranje v spominu.

 

 

Če se pojavi ''velika'' težava, ne zganjajta panike

 

Rezervirala sta si namestitev in ugotovila, da je šlo nekaj narobe, lahko sta izgubila prtljago ali kaj podobnega – to ni razlog, da se skregata na najbolj surov način. Sprejmita situacijo, v kateri sta se znašla in rešita problem na razumen način. Se zgodi, nihče ni kriv, zato se s skupnimi močmi osredotočita na iskanje hitre rešitve.