3 lepotne napake, ki vas postarajo

Izberite prava ličila, uporabljajte kremo za roke in vaša koža bo ostala mladostna
Ključne besede:
   ličila    obraz    roke    dlani    brada    izbira    napačno    postaranje    gube    makeup

Za lep, svež in mladosten videz lahko veliko postorite tudi sami, brez, da bi porabili ogromno denarja za drage kozmetične preparate, ki včasih celo ne delujejo. Uporabljajte prava ličila (držite se načela manj je več) in ne pozabite na kremo z zaščitnim faktorjem. 

 

IZBIRA NAPAČNIH LIČIL

 

 

KOŽA - Pudraste in zelo goste teksture kožo le še bolj postarajo in gubice le še dodatneje poudarijo. Pazite tudi pri odtenku rdečih šmink, vključno s senčili za veke. 

 

OČI- Izberite kremne in lahke podlage, na očeh preizkusite senčila s sijočim zaključkom ali nežnimi bleščicami, ki odbijajo svetlobo in tako preprečujejo izraznost gubic. 

 

USTNICE - vaše ustnice bodo najlepše prišle do izraza s prosojnimi, malce obarvanimi balzami ali rahlimi odtenki rdečil, ki se svetijo in tako optično ustnice povečajo. 

 

LICA - rdečila za lica izbirajte previdno, da niso prerdeča ali prerozasta. Izberite barvo, ki je le nekaj odtenkov temnejša od vaše kože, a ne prveč, ter pri nanašanju porabite prste, saj s stelesno toploto ličilo segrejete. Tako je nanos lažji in enakomeren.

 

IZSUŠENE ROKE

 

 

Roke zelo pogosto ignoriramo in pozabljamo na to, da jih zaščitimo. Roke so tiste, ki so vsakodnevno izpostavljene svetlobi, sončnim žarkom in umazaniji. Roke tudi pogsto umivamo in s tem odstranjujemo iz njih naravni vlažilni ščit. Roka na dlaneh je tanjša in nima tako veliko oljnih žlez, ki bi zagotovile naravno vlaženje.

 

Ker so prve na udaru jih lahko prizadenjeo tudi temni madeži in pege, ki roke le še postarajo in zgubajo. Če so vaše dlani večinoma izpostavljene mrazu, potem je pomembno, da uporabljate pravo kremo, ki jih bo zaščitila, obvarovala pred izsušitvijo in razpokanostjo. Zvečer pred spanjem si vedno roke namažite s hranilo kremo proti staranju in pustite, da se dobro vpije. 

 

KOŽA POD BRADO

 

 

Večino pozornosti in nege posvečamo koži obraza, prepogosto pa pozabljamo na vrat, ki je pravi izdajalec starosti. Tanka koža na vratu namreč hitro izgubi elastičnost in prožnost ter se povesi in naguba.

 

Izdelke za obraz nanašajte tudi po vratu in dekolteju – serume, vlažilne kreme, izdelke z zaščitnim faktorjem. Tako boste preprečili in popravili že narejeno škodo.