6 nasvetov, kako odgovorno uživati alkoholne pijače, brez, da bi imeli mačka ali se preveč zredili

Moški in ženske svetujejo, kako ''preživeti'' mačka
Ključne besede:
   pijače    alkohol    tiger    nasveti    moški    ženske    glavobol

''Pij po pameti'' je stavek, ki ste ga zagotovo že slišali večkrat, sploh, ko ste se odpralvjali na kakšno veliko slavje ali mega žur. Vsi vemo, da je alkohol nepogrešljiv dodatek na marsikateri zabavi, saj nas sprosti in poskrbi, da nismo tako ''zategnjeni''. Žal se nekateri brez alkohola ne znajo dobro imeti, a vse lepo in prav, če ga znamo odgovorno ter pravilno uživati. Tukaj imamo 6 nasvetov, ki vam bodo v pomoč, da ne boste zaužili preveč redilnih pijač in da zjutraj ne bo mačka oz. tigra.

 

1 nasvet: Spijte največ en koktajl na noč in ne več kot dva. S tem boste zmanjšali učinek alkohola na vašo težo in zdravje.

 

2 nasvet: Pijte belo vino ali šampanjec, saj vsebujeta manj škodljive substance, ki so produkt fermentacije in jih vaš organizem ne prenese.

 

3 nasvet: Pijte mešanice pijač, ki vsebujejo sveže dodatke, kot so limone, pomaranče, limete, meta, ker ne vsebujejo (toliko) škodljivih sladkorjev, kakor že v naprej pripravljene mešanice enakih pijač.

 

4 nasvet: Pijte dosti vode, saj uživanje alkohola telo izsuši in ga dehidrira. Z vnosom vode v organizem, boste preprečili dehidracijo in obisk ''živalskega vrta'' v zgodnjih jutranjih urah - zagotovo se ne želite srečati s tigrom, kajne?

 

5 nasvet: Pijte mešane pijače, kot so brizganec ali radler. S tem se zmanjša vsebnost maliganov v telesu in število vnesenih kalorij za katere ste cel dan garali, da bi jih ''skurili''.

 

6 nasvet: Zdrav vnos hrane pred vnosom opojnih substanc je pomemben. Če boste začeli piti na prazen želodec, verjemite, da vam bo vstopnica za obisk ''živalskega vrta'' zagotovljena - z brezplačnim ogledom. Pa še ena dobra stvar, če se boste pred pitjem dobro najedli: Pri zadovoljnem želodčku je želja po pijači manjša.

 

Torej, hmeljni zvarek, kozarec fermentiranega grozdja, ali pa destilirane brinove jagode v kombinaciji s tonikom in rezino limone v normalnih količinah ne škodijo, lahko so zelo prijetne na okus, še posebej, če jih po aktivnosti uživamo v dobri družbi.

 

Avtor tega članka pa zlorabe vnosa takih pijač ne podpira in poziva k odgovornemu ravnanju z njimi.