Na zatilje položite kocko ledu in se čudite rezultatom

FENG FU pomeni ''pribežališče misli'' in s stimulacijo le-te vplivamo na naše razpoloženje
Ključne besede:
   vrat    led    kocka    stres    sproščanje    feng    fu    trik    medicina    zdravje

Za aktivacijo točke na vašem telesu ne potrebujete nikakršnih pripomočkov, dovolj bo le, da odprete zmrzovalnik in iz njega vzamete kocko ledu. Nato se ulezite na trebuh, se udobno namestite in položite kocko ledu neposredno na Feng Fu točko na vratu, kot kaže slika. V položaju počivajte 20 minut, za podlago pa si lahko pripravite sproščujočo glasbo. 

 

Kaj je Feng Fu? Točka Feng Fu se nahaja tik pod koncem lasišča na zatilju in je na fotografiji označena z rdečo piko. Pomeni ''pribežališče misli'' in s stimulacijo le-te vplivamo na celoten kostnomišični sistem in na naše razpoloženje, pišejo na ameriški spletni strani Health Alternative Solutions.

 

 

Če nanjo vsak dan zjutraj na tešče in pred spanjem za 20 minut položimo kocko ledu, naj bi dosegli naslednje učinke:

 

POMEMBNO: To morate opravljati na tešče

 

1. Izboljšuje spanec in pomaga celo pri izboljšanju kvalitete vašega spanca. To vam bo pomagalo, da boste zaspali hitreje kot sicer.

 

2. Lajša PMS in na naraven način pomaga pri predmenstrualnih težavah, ko pridejo tisti dnevi v mesecu. Je preprosto in naravno.

 

3. Proti težavam s ščitnico si lahko pomagate kar s kocko ledu. Zato premislite in si skušajte, če ni prehudo pomagati kar sami. Veliko ljudi se namreč poslužuje terapije z akupresurno točko Feng Fu.

 

4. Spodbuja prebavo in pripomore k temu, da se vaša prebava izboljša. Lajša tudi nadležne vetrove in ublaži napihnjenost.

 

5. Proti boju s prehladi, zoboboli in tudi glavoboli pomaga mala kocka ledu. Tisti, ki so terapijo s stimulacijo točke Feng Fu že poskusili, poročajo o zmanjšanju pogostosti in moči glavobolov.

 

6. Pomaga pri artritisu, ki se kaže pri vnetih sklepih in bolečini, ki spremlja to bolezensko stanje. Točka pritiska lahko znatno olajša telesne bolečine in uravnava vaš krvni tlak.

 

7. Pomaga pri težavah z astmo in oteženim dihanjem. Poskusite kocko ledu položiti na vrat in težave bodo izginile.

 

8. Zmanjšuje stres, utrujenost in izboljšuje vaše razpoloženje.