Kaj pomeni, če mačka rada spi pri lastniku?

Predvsem lastnice pravijo, da zagotavljajo boljši spanec
Ključne besede:
   mačka    dom    lastnik    ljubljenček    lastnosti    postelja    stres

Ljubitelji mačk naj bi veljali za precej skrivnostne in samotarske tipe ljudi, a ni ravno tako, saj so najnovejše raziskave pokazale, da so to ljudje, ki so srečnejši, bolj nasmejani in sproščeni - predvsem to velja za ženske. Zakaj? Preverite spodaj naštete razloge: 

 

1. ZMANJŠEVANJE STRESA - mačka je domači ljubljenček, ki s svojo prisotnostjo pomirja lastnika in zmanjšuje anksioznost. 

 

2. NUDI ČUSTVENO PODPORO - mačke so izvrstne tolažnice, sploh, ko lastnik žalosten ali čustveno razdražljiv. Njena bližina ali že samo njen dotik pomirjata ter data vedeti, da bo vse še dobro.

 

3. POMOČ PRI ZMENKIH - ženske pravijo, da so moški, ki imajo doma mačko bolj prijazni, skrbni in boljši material za resno zvezo. 

 

4. LASTNIKI SO BOLJ SKROMNI - ljudje, ki imajo doma mačko, so bolj skromne narave in bolj vredni zaupanja. 

 

5. ZAGOTAVLJAJO BOLJŠI SPANEC - ženske, ki imajo doma mačko, so bolj naspane in imajo kvalitetnejši spanec. V šali pa so celo dejale, da se bolj naspijo, če v posteljo k njim pride mačka, ki je tiha, kot pa partner, ki celo noč smrči.

 

6. ŠČITIJO PRED NEVARNIMI ALERGENI - otroci, ki so odraščali z mačko, so razvili boljši imunski sistem in so bili bolje zaščiteni pred alergijami. 

 

7. LAHKO REŠIJO ŽIVLJENJA - obstaja ogromno primerov, ko so mačke svoje lastnike opozorile, da je nekaj narobe. Bodisi pred požari ali puščanjem plina, tudi pred boleznimi. Poleg tega rade lovijo miši in ostale glodavce, da ne pridejo v hišo.