Babica razkriva skrivnost, kako do DOLGIH in ZDRAVIH LAS

Krompirjeva voda za lase? Zakaj pa ne!
Ključne besede:
   lasje    babica    nasvet    dolgi    zdravi    umivanje    trik    maska

Vsaka ženska hrepeni, da bi bili njeni lasje videti zdravi, se ne bi lomili in bi bili kar se da sijoči, med drugim seveda tudi dolgi. A žal so lasje precej občutljiva stvar in če z njimi ne ravnamo lepo in jih ne negujemo, potem se lahko od lepih, voljnih in dolgih las kar poslovimo. Pa vendar, ne potrebujete zmetati ogromne količine denarja za to, da bili videti popolno in to so vedele že naše babice. 

 

Nasveti babic, kako do dolgih, zdravih in lepih las, kar iz domače kuhinje:

 

- Ne sušite jih z vročim zrakom, se pravi fenom. 

 

- Mokrih las ne drgnite premočno z brisačo, ker se bodo začeli lomiti.

 

- Lasem prija mehka voda, zato jih vsaj nekajkrat umijte z deževnico ali vodo iz stopljenega snega.

 

- 3x na mesec si lase umijte z jajcem. Uporabite dva rumenjaka in en beljak ter vse skupaj zmešajte z vodo. S prsti nato vtrite v lasišče, sperite z vodo in postopek ponovite še enkrat.

 

- Da lase nahranite pa si pripravite drugačno masko, in sicer zmešajte dva rumenjaka in žlico medu. Oblogo nanesite na lase in pustite delovati vsaj 30 minut, nato izperite. 

 

- Če imate prhljaj, potem ga boste odpravili z losjonom iz koprive in brezovih listov. V treh litrih kuhajte 60g koprive in 30 g brezovih listov toliko časa, da en liter vode izhlapi. Z mlačnim pripravkom si umijte lase.

 

- Morda se vam ideja ne bo zdelo najbolj mikavna, vendar pomaga. Lase si sperite z vodo, ki ostane v loncu po kuhanju krompirja. Nato si lase umijte s šamponom in nad rezultatom boste navdušeni.

 

- Toplo olje iz grozdnih pešk pred spanjem vtrite v lasne korenine in pustite. To je dobro, da storite 2x do 3x tedensko.