7 vsakdanjih trikov, ki vam bodo olajšali življenje in jih morate preizkusiti!

Likanje brez likalnika? Potrebuješ 3 kocke ledu in sušilni stroj
Ključne besede:
   trik    vsakdan    enostavno    hitro    likanje    puder    plastenka

Predstavljamo vam 7 enostavnih in preprostih trikov, ki vam bodo olajšali vaš vsakdanjik: 

 

1. POLNJENJE TELEFONA - pametni telefoni se polnijo hitreje, če ga damo na opcijo ''način letenja''.

 

 

2. IZBIRA PRAVEGA ODTENKA PUDRA - izbira pudra zna biti težava, saj velikokrat izberemo napačen odtenek, ki se že na daleč ločuje od obraza in vratu. Ko se naslednjič odpravie kupovati puder, ga preizkusite na vratu in ne na zapestju ali dlaneh, kako običajno počenjo ženske.

 

3. LOČEVANJE KLJUČEV - če imate na obesku veliko ključev, se zna zgoditi, da kar nekaj časa traja, da najdete pravega, zato si lahko pomagate tako, da jih prebarvate z lakom in si olajšate delo.

 

 

4. HITRO LUPLJENJE JAJCA - če bi radi hitro in enostavno olupili kihano jajce, dajte v vodo žličko sode bikarbone, a preden zavre voda. 

 

 

5. LIKANJE BREZ LIKALNIKA - oblačila dajte v sušilni stroj in vanj vrzite še 3 kocke ledu. Zatem zaženite sušilni stroj za prb. 15 minut. Para bo zgladila gubice na oblačilih in bo poskrbela, da ne bodo preveč zmečkana. Previdno le pri tem, da ne date v sušilni stroj preveč oblek hkrati.

 

 

6. TUŠIRANJE - med tuširanjem ni dobro uporabljati preveč gela za telo, saj povzroči, da koža izgublja vlažnost, ki jo ščiti. Koža je po tuširanju zato bolj suha in srbeča. 

 

 

7. UPORABA PLASTENK - s pomočjo plastenk bodo vaša živila ostala sveža dlje časa, saj bo plastenka poskrbela, da se embalaža bolj zatesni in ne bo iz nje uhajal zrak.