7 lastnosti, ki jih morate osvojiti pred 30. letom

Navadite se biti srečni, tudi, če nimate posebnega razloga za to
Ključne besede:
   lastnosti    30    hobi    sreča    neodvisnost    samostojnost

1. Nehate se obremenjevati s stvarmi, ki so nepomembne in vas spravljajo v slabo voljo

Niste pospravili stanovanja, niste odnesli smeti, ne da se vam oprati avta in podobno. Vse to vas spravlja v slabo voljo in vam krade energijo, ki bi jo lahko privarčevali za kaj bolj pametnega. Prenehajte se sekirati za stvari, ki so nepomembne in ne bo konec sveta, če jih ne opravite takoj.

 

 

2. Brez težav se pogovarjate o spolnosti

Spolnost že dolgo ni več tabu tema, zato ni potrebe, da vam je o tem nerodno govoriti. Zdaj ste že dovolj stari, da se o spolnosti pogovorite brez težav s prijateljico ali partnerjem, sploh, če vas mučijo kakšne težave, pa ne veste, kako jih rešiti. 

 

 

3. Ste odgovorni in priznate svoje napake

Biti odgovoren in znati sprejeti svoje napake je nekaj, kar se je dobro naučiti že v ranem otroštvu. Odgovornost pomeni, da se znate postaviti zase, priznati svojo krivdo in jo tudi popraviti. Zavedate se, da nekaj niste storili prav in si prizadevate, da to čimprej popravite in naslednjič tega več ne ponovite. 

 

 

4. Veste, kaj vas veseli v življenju in k temu strmite

Zdaj že veste, kaj bi radi počeli v življenju, kaj vas veseli in kaj je tisto, kar vas osrečuje. Morda še vedno ne opravljate sanjske službe, nimate svojega stanovanja ali še vedno niste kupili nečesa kar si želite že zelo dolgo, a ste na dobri poti, da si to izborite in naredite nekaj v tej smeri. Čeprav je cilj še daleč, uživate v sami poti in veste, da vam bo enkrat uspelo.

 

 

5. Ste finančno neodvisni oz. delate v tej smeri

Imate svoj denar, ki ste ga prigarali z lastnimi rokami in ni potrebe po tem, da prosite starše, če vam ga posodijo. Finančna neodvisnost je nekaj, kar si želi imeti vsak, saj je to dober korak, da zaživite tako, kot si želite, si kupite kar hočete in to brez, da ste nekomu v breme. 

 

 

6. Imate pravi krog prijateljev, ki jim zaupate

Pravo prijateljstvo je treba negovati, spoštovati in zanj tudi kaj narediti. Dandanes je težko najti zvestega in pravega prijatelja, ki vam bo stal ob strani, se veselil vaših uspehov in vas spoštoval. Če imate ob sebi vsaj enega takšnega prijatelja, ki je z vami v dobrem in slabem, potem je to vredno več, kot si mislite.

 

 

7. Veselite se malenkosti

Sončen dan, klepet ob kavi, prijateljica je pohvalila vaš novi plašč ali pa ste si privoščili izlet s pravo družbo, ki vam polepša dan. Vse to in še več so stvari, ki vas osrečijo in vam narišejo nasmeh na obraz. Ne hrepenite po tem, da bi bilo vse lažje, če bi imeli denar, saj se prave stvari ne merijo v tem, koliko imate na bančnem računu, temveč bogastvo nosite v sebi  - le odkriti ga morate ;)