8 glavnih krivcev, ki praznijo baterijo na vašem telefonu, pa sploh ne veste

To so razlogi, da se vaš telefon hitrostno prazni
Ključne besede:
   baterija    telefon    praznenje    aplikacija    polnenje    trik

Večina izmed nas si življenja brez telefona sploh ne predstavlja. Uporabljamo ga za telefoniranje, pošiljanje sporočil, poslušanje glasbe, fotografiranje, ''surfanje'' po internetu, celo igranje igric, zato ni nič čudnega, da se baterija hitro sprazni. Če pa se vaša baterija sprazni kljub temu da telefona ne uporabljate veliko, je v ozadju nekaj drugega. 

 

 

1. Očistite vtičnico za polnjenje telefona

 

Ni dovolj, da očistite le ekran temveč je dobro očistiti tudi vtičnico za polnjenje telefona. V njej se umazanija hitro nabere, saj telefon prenašate v žepih, torbah, ga puščate na lokacijah, kjer se hitro navzame praha itd. Vse to oteži polnjenje telefona, zato vtičnico previdno očistite s palčko za ušesa.

 

 

2. Ozadje telefona naj bo čim manj barvno in premikajoče

 

Baterija se še hitreje sprazni, če za ozadje zaslona uporabljate raznorazne premikajoče se animacije ali celo slike živahnih barv. Dobro je, da uporabljate črno bele ali vsaj tiste, ki se ne premikajo. 

 

 

3. Ne nosite telefona v rokah

 

Če spadate med tiste, ki telefon zelo radi prenašajo po rokah, potem ni nič čudnega, da je baterija hitro prazna. Držanje telefona v rokah namreč povzroči, da se ta ogreje, temperatura pa je ''kriva,'' da se baterija še hitreje sprazni kot običajno. 

 

 

4. Izključite rotacijo ekrana

 

Če imate res slabo baterijo, potem si lahko pomagate tudi s tem, da izklopite možnost za obračanje ekrana. Ta funkcija je prav tako odgovorna, da se praznjenje baterije še poveča.

 

 

5. V pogonu imate preveč različnih programov

 

Ko prenehate uporabljati določeno aplikacijo, jo zaprite in je ne pustite odprte, sploh, če je govora o Facebooku, Instagramu in ostalih aplikacijah, ki trošijo baterijo nadpovprečno. Vsake toliko časa se prepričajte, če imate vse zaprto, da ne boste po nepotrebnem trošili baterije.

 

 

6. Nikoli ne imejte ekrana osvetljenega na 100 %

 

Osvetljenost ekrana na maksimum je tudi eden izmed razlogov, da se baterija hitreje sprazni. Ni potrebe, da imate svetlost ekrana na 100 % sploh, če telefon uporabljate nonstop in s tem škodite celo svojemu vidu.

 

 

7. Izklopite vibracijo 

 

Vibracija je prav tako glavni krivec za trošenje baterije. Če imate glasnost potiho, a želite, da vseeno dobite nek signal, da se na tvojem telefonu nekaj dogaja, potem se skušajte izogniti vibraciji - ta povzroča praznjenje. Baterijo pa ne troši le vibracija, ampak tudi Bluethoot in lokacija. Da bo baterija zdržala dlje, jih imejte prižgane le takrat, kadar jih potrebujete.

 

 

8. Telefon morate občasno izklopiti za več ur

 

Da ''življenje'' baterije traja še dlje, potem morate vsake toliko ugasniti telefon za celo noč. To bo pomagalo bateriji, da si ''opomore'' in se popolnoma ohladi. Poleg tega pa bo pomagalo, da ne pride do nepridipravih okvar.