Veste, čemu v resnici služi predal pod vašo pečico?

To je ''grelni predal''
Ključne besede:
   pečica    štedilnik    predal    namen    zanimivo    kuhinja    hrana

Verjetno spadate med ljudi, ki v predalu pod pečico hranijo papir za peko, folijo, pokrovke ali pekače. No, saj ni pomembno, zakaj ga uporabljate, ampak skoraj zagotovo ga ne uporabljate za tisto, za kar je namenjen.

 

Ta predal pravzaprav služi temu, da se jed ohranja toplo. Reče se mu "grelni predal", v katerega lahko pospravite hrano, potem ko je pečena in ostala bo na primerni temperaturi za uživanje.

 

Če slučajno še vedno hranite navodila za svojo pečico, preverite kaj piše. Pri večini piše naslednje: "Grelni predal" je namenjen temu, da zadržuje toploto hrane pri temperaturi za uživanje. V njega vedno pospravite vročo hrano. Hladna hrana ali tista, ki ima sobno temperaturo se ne more pogreti ali kuhati v "grelnem predalu", piše Redbookmag.

 

Če ga do sedaj niste uporabljali, ga lahko uporabite takrat, ko vaši gostje zamujajo in ne želite, da se hrana ohladi, saj je ne želite kasneje pogrevati.