NUTELLINA TORTA za katero potrebujete le 2 sestavini in je BOŽANSKA!

Danes je svetovni dan Nutelle, za to si jo privoščite
Ključne besede:
   nutella    torta    enostavno    recept    palačinke    nutellamisu

Danes je svetovni dan Nutelle, za to si jo le privoščite in brez slabe vesti pregrešite. Če jo običajno najraje jeste kar na žlico, pa imamo tokrat za vas enostaven in preprost recept, za katerega potrebujete le dve sestavini, skledo in nekaj minut časa. 

 

-> Top trije recepti, ki vas bodo še navdušili poleg torte pa so: Nutellin kolač, polnjene palačinke z Nutello, Nutellamisu!

 

NUTELLINA TORTA

 

Sestavini:

 

- 1 kozarec Nutelle (960 g)

- 4 večja jajca

 

Po želji: Zdrobite lešnike, lahko tudi mandeljne in jih vmešajte v maso

 

Priprava: 

 

 

1. Cela jajca strite v večjo skledo in jih na visoki hitrosti stepite, da potrojijo svojo prostornino ter postanejo bolj svetlo rumene barve. Miksajte približno 10 minut. 

 

 

2. Odprite kozarec Nutelle in celotno nadevajte v skledo ter jo za 1 minuto segrejte v mikrovalovni pečici (po 30 sekundah premešajte in grejte dalje). Če nimate mikrovalovne, dajte Nutello v kozico in segrevajte na štedilniku (potrebovali boste malce več kot minuto).

 

 

3. Ko je Nutella segreta, jo po žlico po žlico dodajte v jajčno zmes in sproti mešajte. Zmanjšajte hitrost mešalnika in počasi vmešajte celotno Nutello, da dobite gladko čokoladno zmes. 

 

4. Porabite vso Nutello.

 

 

5. Namažite pekač in Nutellino zmes prelijte vanj ter jo nato lepo oz. enakomerno razporedite z žlico po celotni površini. 

 

 

6. Pecite 20 - 35 minut oz. tako dolgo, da torta prestane test z zobotrebcem. Ko je pečena, jo ohladite, kasneje pa jo lahko postavite tudi v hladilnik. 

 

Po želji lahko zraven postrežete s smetano ali jo prelijete s stopljeno belo čokolado. 

 

Pa dober tek!