Hujšanje s PRIBOROM? To je trik, ki vam bo zmanjšal apetit!

Si pripravljen jesti z obratno roko, kot običajno?
Ključne besede:
   žlica    hujšanje    roka    levičar    desničar    trik    telo    hrana    prenajedanje

Vsi se zavedamo, da prenajedanje ne povzroča samo nabiranja kilogramov, ampak je tudi skrajno nezdravo, saj s tem ogroža celo telo. Že od nekdaj je znano, da naše telo manjše porcije lažje in hitreje prebavi, zato se ljudje poslužujejo različnih diet in načinov, kako bi pretentali svoje telo, da bi bilo čim hitreje sito. V neki ameriški raziskavi pa so naredili poskus, ki je dokazal, da lahko telo pretentaš na čisto vsakdanji in malce neavaden način, katerega lahko izvaja čisto vsak.

 

Torej, kako deluje TRIK S priborom?

 

Zamenjava pribora se na prvi pogled ne sliši nič kaj kompliciranega in seveda si verjetno že poskušal jesti z drugo roko od običajne. A vendar se nisi dovolj skoncentriral na to in temu posvečal prevelike pozornosti. Zato je dobro, da se zavedno odločiš nekaj časa jesti z obratno roko. Se pravi, če si desničar ješ z levo in obratno.

 

Ta metoda te prisili, da ješ počasneje, da ima tvoj želodec dovolj časa, da sporoči možganom, da so zaužili hrano. Kajti telo naj bi šele po 20 minutah zaznalo, da je sito. In če hrano dobesedno požreš in zmečeš vase, tega učinka žal ni in ga ne bo.

 

Morda se ti sliši bizarno in brezveze, ampak moraš imeti voljo in nekaj živcev, da ješ z obratno roko. Pa saj je kar malo logično, kajne? Jesti z nasprotno roko je težje in človeka prisili, da jé počasneje hkrati pa ga apetit tudi malce mine. Kljub temu, da morda pri takem hranjenju izgledaš malce nerodno, se ne sekiraj. Počasi se daleč pride in telo ti bo hvaležno.

 

 

Kako so izvedli poskus?

 

Naredili so dve ločeni skupini desničarjev in jim postregli s krožnikom testenin. Prva skupina je morala jesti z desno, kar jim je bilo čisto samoumevno in navadno. Druga skupina pa je jedla z levo roko - se pravi z obratno. Seveda ni bilo najlažje, zato so tisti, ki so jedli z levo roko, jedli počasneje in porabili več časa za pravi gib in natikanje testenin. Ko so na koncu vse preračunali, so ugotovili, da so tisti, ki so jedli z obratno roko, pojedli za 30% manj hrane.

 

 

Še nekaj načinov, ki te bodo odvrnili od prenajedanja:

 

1. Ko ješ, ne glej televizije, saj se tako lažje skoncentiraš na hrano 

 

2. Vedno vzemi manjši krožnik, saj boš tako pojedel manjšo porcijo

 

3. Pred obrokom popij 2 dcl mlačne vode

 

4. Umij si zobe pred obrokom

 

Če boš po teh metodah še vedno želel sprazniti cel hladilnik se spomni, da so včasih lačne oči in ne želodec.