Samohranilki Heleni grozi, da z invalidnim otrokom pristane na cesti! Prosi za vašo pomoč!

Do 5. februarja mora zbrati 70.000 EUR
Ključne besede:
   helena    čampa    samohranilka    denar    pomoč    trr

Mama samohranilka, Helena Čampa ima dva otroka, eden je invalid s hudo epilepsijo, ki ne hodi in ne govori, drugi pa je študent brez rednih dohodkov. Zdaj so se znašli v težkem položaju, saj jim grozi izguba strehe nad glavo. Kar 24 ur na dan skrbi za bolnega otroka, ki zaradi bolezni potrebuje stalno nego in skrb. Ostala je brez partnerjeve pomoči, ta pa jo je še dodatno izigral.

 

Zaradi osebnega stečaja nekdanjega partnerja mora mati samohranilka do 5. februarja zbrati 70.000 EUR, da bi obdržala hišo, v kateri živijo. To hišo sta z nekdanjim partnerjem pred leti kupila s stanovanjskim posojilom, ker je bila primerna za otroka s posebnimi potrebami. Je lastnica četrtine, nekdanji partner pa treh četrtin hiše. In ravno njegov delež se prodaja na dražbi, Helena pa denarja za odkup nima. Vrednost hiše, v kateri živijo, je za Heleno višja od denarne, saj je prilagojena za otroka s posebnimi potrebami.

 

Helena pravi, da se ne želi nikomur smiliti in želi ljudem pokazati, kakšna je v resnici njena situacija. S 560 EUR nadomestila za izgubljeno delo in 202 EUR dodatka za nego otroka s posebnimi potrebami ter 94 EUR otroškega dodatka, mora odplačevati dvojno posojilo za hišo ter skrbeti za dva sinova. Poročajo na Siol.net, kjer si lahko ogledate tudi njen video. (Kliknite TUKAJ)!

 

Pomoč se zbira prek Prostovoljnega gasilskega društva Log, Loška cesta 18, 1358 Log pri Brezovici

 

Znesek lahko nakažete na transakcijski račun:

 

SI56 1914 6500 3639 398

Sklic: SI00 08012002

Namen plačila: HIŠA