ADIJO, STRES! 5 trikov, da ga odženete stran in se mu izognete

Privoščite si profesionalno masažo in se znebite napetosti
Ključne besede:
   stres    trik    izogibanje    umiritev    sproščanje    kopel    ležišče    masaža

S stresom se srečujemo na vsakem koraku, a prav nič nam ne more, če se ga znamo izogniti in najti načine, da skozi življenje pridemo čimbolj umirjeno ter sproščeno. Poskrbite zase in si v letu 2019 privoščite stvari, ki si jih do sedaj niste. Gre za enostavne, preproste in dostopne stvari, ki jih lahko naredite že danes.

 

1. AROMATERAPIJA - eterična olja, kot sta sivka ali kamlica sproščajo in delujejo pomirjevalno. Napolnite prostor s temi vonjavami, počasi vdihavajte in poslušajte telo, kako se umirja. Te vonjave naj obkrožajo prostor, kjer se zadržujete največ časa v dnevu. 

 

2. MASAŽA - ljudje si premalokrat privoščimo razvajanje in to, da svojemu telesu privoščimo masažo. To, da vas občasno zmasira partner je odlično, a še bolje bo, da obiščete profesionalnega maserja, ki točno ve, na katere točke telesa pritisniti in vaše telo sprostiti do te mere, da se ne boste več počutili napeto. 

 

3. TOPLA KOPEL - kdaj ste si nazadnje privoščili kopel? Že dolgo ne. Kopel dokazano sprošča, umirja in sprosti napetost v mišicah. Natočite si vode do vrha, dodajte dišeče milo ali nekaj kapljic eteričnega olja sivke ter se ulezite za več kot 15 minut. To ponovite vsaj enkrat na teden. 

 

4. TOPLI NAPITKI - raziskave kažejo, da počasno in umirjeno pitje toplega napitka sprošča ter pomiri človeka. Privoščite si skodelico zeliščnega čaja ali kakava, se pokrijte s toplo deko in uživajte v tistih minutah. 

 

5. SVEŽE LEŽIŠČE - ni lepšega kot to, ko se sveže stuširan uležeš v sveže oprano psoteljnino in potoneš v globok spanec. Da bi vaša posteljnina ostala sveža in čista kar se da dolgo, zjutraj preden vstanete, poskrbite za to, da razrahljate kovter in vzglavnik ter za nekaj minut odprete okna, da spustite notri svež zrak. 

 

Te zanima več o stresu in metodah, kako ga premagati? Poem se pridi na predavanje z Andrejem Pešcem, ki ga posebej zate in povsem brezplačno pripravlja jutranja voditeljica Maja Tratnik. Več o predavanju najdeš TUKAJ.