Če prikimate vsaj 5 stvarem na seznamu, bo vaš vikend uspešen

Dan začnite zgodaj!
Ključne besede:
   vikend    uspeh    uživanje    družina    hobi    počitek    načrtovanje

Končno vikend! Že veste, kaj boste počeli? Če bi radi imeli uspešen vikend, potem ste za to poskrbeli že včeraj, ko ste naredili načrt, kaj boste počeli. 

 

 

Načrtujete

 

Načrt si naredite že nekaj dni pred vikendom, da boste točno vedeli, kako ga izkoristiti kar se da dobro in kvalitetno. Preverite vreme in če je odlično, nikakor ni razloga, da bi ostajali doma. Izlet v neznano ali vzpon na prelep hrib z razgledom, v dobri družbi je nekaj, kar bo vaš vikend naredilo popoln.

 

 

Vzamete si čas za bližnje

 

Med tednom zaradi preobilice dela in ostalih obveznosti nimate časa za svoje bližnje, kar vas precej žalosti. Zavedate se, da so oni tisti, ki so v vašem življenju najpomembnejši, sploh, ko gre za vašo družino. Za vikend si le vzemite čas zanje, se skupaj odpravite v trgovino, sprehod, izlet ali v kino, kot pa da že od zjutraj pospravljate in se spravljate v slabo voljo s tem, ko bi morali pomiti okna, posesati dnevno sobo in počistiti klet - to lahko počaka.

 

 

Ne posvečate se tehnologiji (beri: televizija, telefon ali računalnik)

 

Ne dovolite, da vas obvladuje tehnologija in da ste zasvojeni s tem, da nenehno buljite v telefon - tudi, ko greste le na wc. Vsaj za nekaj ur na dan popolnoma odmislite, kaj se dogaja na Facebooku in naredite nekaj koristnega. Pitje kave in listanje revije je zagotovo bolj koristno, kot pa gledanje slik ljudi, ki se sončijo na plažah, medtem, ko se spravljate v depresijo, da ste vi doma.  

 

 

Dan začnete zgodaj

 

Dan je treba začeti zgodaj, pa čeprav je vikend. To ne pomeni, da morate vstati ob 5-ih ali 6-ih, vendar ne bo nič narobe, če ste pokonci vsaj ob 8-ih. Dolgo poležavanje do kosila ne pelje nikamor, saj vas le še bolj utrudi in poleni. Ljudje, ki zgodaj zjutraj opravijo obveznosti, imajo zagotovo boljši vikend, saj vedo, da imajo še celo sobotno popoldne zase, brez obremenjevanja, kaj vse morajo še postoriti.

 

 

Odmislite delo 

 

Če imate prost vikend, je prav, da pozabite na delo in se posvetite svojemu privatnemu življenju. S tem se boste resnično sprostili in si nabrali moči, da bo naslednji teden v službi bolj spročen ter se ne boste počutili utrujene. Bo šlo? Poskusite!

 

 

Ne tolažite se z alhokolom

 

Imeli ste slab in naporen teden, zato je vikend čas, da se malce potolažite. Sobota je idealna za zabavo in iskanje sprostitve v alkoholu. Naslednji dan sledi glavobol, slabost in ne preostane vam drugega, kot, da celo nedeljo prespite. No, pa je šel vikend res v nič. 

 

 

Vsaj za eno uro greste na svež zrak

 

Slabo vreme naj vas ne zaustavi, da ne bi šli na sprehod. Svež zrak odlično vpliva na počutje, čeprav menite, da temu ni tako. Že 30 minut sprehoda na dan, lahko poskrbi, da imate boljši imunski sistem, več energije in ste bolj fit. Sprehod do trgovine ali pekarne ne šteje, pojdite v bližnji gozd ali čez travnik.