Nenavadni faktorji, ki vplivajo na možnost zanositve: Je lahko kriv moški?

Na to vplivajo tudi moške boksarice ... Kdo bi si mislil!
Ključne besede:
   neplodnost    moški    faktor    zanositev    sperma

Če mislite, da je važna le kvaliteta vaših spermijev in čas ovulacije ženske, se močno motite. Obstaja kar nekaj dejavnikov, ki lahko vplivajo na možnost zanositve. 

 

 

Pretesne boksarice - pretesno spodnje perilo močno vpliva na razvoj in kvaliteto spermijev. Ko testisi presežejo 37 stopinj celzija, se nastanek semenske tekočine ustavi. Če moški skozi cel dan (in še ponoči) nosi preveč oprijete boksarice, se lahko zgodi ravno to.

 

 

 

Prenosni računalnik ne spada v naročje - če moški prenosni računalnik med uporabo drži v naročju, potem se mu ne obeta nič dobrega, če bi rad nadaljeval svoj rod. Raziskava je pokazala, da kar 25% spermijev preneha plavati, ko so moški v naročju držali prenosnik.

 

 

 

Moški, ki imajo višji IQ, imajo boljšo spermo - londonska raziskovalna ekipa trdi, da je višji IQ koeficient povezan s kvaliteto spermijev in večjo plodnostjo. Pri ženskah niso našli korelacij med inteligentnostjo in plodnostjo.

 

 

 

Kopanje v vroči vodi uničuje spermije - moški, ki se radi namakajo v vroči vodi večkrat na teden, naj bi imeli slabšo kvaliteto spermijev od tistih, ki se ne kopajo in le tuširajo z mlačo ali celo mrzlo vodo.

 

 

 

Časovni razmik med seksom je pomemben - zanositev je kar 3x bolj mogoča, če pride do vnosa nove semenske tekočine v roku ene ure. 

 

 

 

Možati moški so manj plodni - moški z bolj izrazitimi karakteristikami, kot so širša ramena, širša lica in so bolj ''orjaški'' ali mišičasti, imajo slabšo kvaliteto spermijev. Znanstveniki predvidevajo, da povišane ravni testosterona vplivajo na proizvajanje kvalitetne sperme.