Evin najljubši recept: Carbonara špageti

Preprosto, enostavno in okusno!
Ključne besede:
   špageti    carbonara    recept    okusno    testenine    omaka    hrana

 

SESTAVINE: 

 

- 25 dag špagetov (lahko uporabite tudi katerekoli druge testenine)

- žlička masla ali olja

- 10 dag slanine (pečen hamburger ali panceta)

- sladka smetana (lahko navadna ali alpska, samo ne rastlinska)

- 1 zavitek ribanega parmezana

- 1 rumenjak

- 3 žlice mleka

- ščep suhega žajblja (lahko uporabite tistega za čaj, ker je bolj drobljen, kot začimbni)

- sol in poper

 

POSTOPEK:

 

1. Testenine date kuhati al dente.

 

2. Nato na drobno narežete slanino (najbolje na kocke) in jo prepražite na maslu, da postane hrustljava. 

 

3. Zatem zalijete s sladko smetano (količina po želji, lahko sproti dolivate, ko povre), dodate ščep ali dva suhega žajblja in povrete tako, da zadiši. 

 

4. Dodajte vrečko ribanega parmezana in počakate, da se stopi do te mere, da postane gosta omaka.

 

5. Zdaj lahko solite in poprate, a previdno pri soli (najprej poskusite, da ni preveč).

 

6. Zatem posebej razžvrkljajte rumenjak s tremi žlicami mleka.

 

7. V smetanovo omako stresite odcejene špagete in premešajte, da omaka prekrije vse špagete.

 

8. Odstavite z ognja in špagete prelijte z rumenjkaom ter na hitro premešajte. 

 

9. Ne kuhajte več, niti ne pogrevajte, saj lahko rumenjaki zakrknejo. 

 

 

Pa dober tek!