Ali veste, kaj vse lahko storite s pralnim praškom? Več kot le to, da z njim perete oblačila!

Pomaga pri številnih gospodinjskih opravilih
Ključne besede:
   pralni    prašek    čiščenje    gospodinjstvo    sesalnik    napa    ploščice

Pralni prašek ni dober le za vaša oblačila, temveč si z njim lahko pomagate tudi pri gospodinjskih opravilih kot so:

 

KUHINJSKA NAPA je neprestano pod udarom vlage, prahu, dima in ostalih nečistoč v zraku, ki se rade na njej naberejo tekom kuhanja. Če jo želite očistiti brez ''grobih'' čistil, potem enostavno zmešajte pralni prašek in vodo, premešajte ter obrišite z gobico. Podrgnite tako, da odstranite vso nečistočo, nato obrišite z vlažno krpo.

 

PLOŠČICE se hitro umažejo, sploh kuhinjske ali kopalniške. Zopet zmešajte vodo in pralni prašek ter z zmesjo obrišite ploščice, vmes med fugami pa zdrgnite s staro ščetko. Ko odstranite vso umazanijo, pa jih še enkrat obrišite z vlažno krpo.

 

SESALNIK je eden osnovnih pripomočkov za čiščenje doma, ki ga primemo v roke vsaj enkrat tedensko, zato enkrat za spremembo naredite drugače. Preden začnete sesati, posujte malce praška po preprogi ali po tleh in zgodil se bo čudež - vaša hiša bo čista in sveže dišeča.

 

WC ŠKOLJKO lahko očistite tudi s pralnim praškom, in sicer tako, da ga posujete po školjki, z metlico malce podrgnete in pustite nekaj časa stati. Najbolje bo, da to storite čez noč in zjutraj školjko splaknete. Odstranili boste odvečno umazanijo, ki se je zažrla. 

 

POMIVALNO KORITO čez čas izgubi sijaj, zato si lahko pomagate s pralnim praškom in vodo. Zmešajte prašek z vodo in nanesite po celotnem koritu. Nekaj časa pustite stati, nato znova podrgnite s krpo in očistite z vodo.