Kako pa ti pišeš? Preveri, kaj tvoja pisava pove o tebi

Na list napiši nekaj besed in ugotovi, kaj razkriva tvoja pisava ...
Ključne besede:
   pisava    pomen    osebnost    pisanje    črke    besede

Pisava je odraz posameznikove osebnosti, zato imajo danes grafologi vse več dela. Na njih se obračajo podjetja in posamezniki, ki bi radi več izvedeli o sebi. 

 

Na list papirja zapiši svoje ime ali nekaj besed in preveri, kaj grafologi pravijo o tvoji osebnosti. 

 

Kako močno pritiskaš s pisalom? Če je tvoj pritisk močan, si zelo čustvena oseba. Če pa je pritisk šibek, se čustveno težko izražaš. 

 

Kakšna je velikost tvojih črk? Majhne črke izražajo dobro koncentracijo in zmožnost, da se osredotočiš na zastavljene cilje. Velike črke so odraz širokega pogleda na svet, ne zdolgočasiš se zlahka in imaš potrebo po priznanju. 

 

Na katero stran je nagnjena pisava? Leva – si introvertiran in želiš biti neodvisen. Naravnost – čustva zares dobro nadzoruješ in jih redko pokažeš. Racionalnost je pri tebi nad emocijami. Desna – verjetno je, da hitro navežeš stik z drugimi, si pa tudi nagnjen k menjavanju razpoloženja.

 

Koliko prostora je med črkami? Majhen razmak – nisi preveč dober v razporejanju svojega časa. Enakomeren razmak – si organiziran, imaš smisel za red in si duševno uravnovešen. Širok razmak – imaš rad svobodo in svoj prostor. 

 

V kateri smeri pišeš? Navzgor – si optimist in skoraj vedno dobro razpoložen. Navzdol – to je lahko znak malodušnosti. Valovito – pisanje gor in dol je lahko odraz nestabilnosti.

 

Kako prekrižaš črko T? Če je črtica visoko na črti – imaš visoko samospoštovanje in visoke osebne standarde ter cilje. Če je črtica nizko na črti – tvoje samospoštovanje je nizko in tudi cilje si postavljaš nižje, kot zmoreš. 

 

Kako postaviš piko na i? Če je pika na i prazen krogec – si igriv, ustvarjalen in želiš izstopati. Če je pika na i poln krogec – nimaš rad nereda in si pozoren na podrobnosti.