7 stvari, s katerimi pozimi škodujemo lasem: Eva pri strokovnjakinji Tamari preverila, če je vse to res!

Eva poklicala Tamaro, iz frizerskega salona Tamara Team in preverila, kaj drži in kaj ne
Ključne besede:
   lasje    zima    nega    lomljenje    nasvet    napake    umivanje    frizer
Tamara odgovarja: Kaj so največje napake, ki jih delamo pozimi in z njimi škodimo lasem?

Ne krivite zime za to, da so vaši lasje suhi in poškodovani, saj ste v veliki meri lahko za to krivi tudi sami. Poskrbite za vaše lase, ne pretiravajte in jim namenite pravšnjo mero nege ter jih zaščitite pred vremenskimi vplivi.  

 

Eva Cimbola je zato poklicala tudi strokovnjakinjo na področju las, Tamaro Janža iz frizerskega salona Tamara Team, ki je objasnila s čim v resnici najbolj škodujemo svojim lasem. 

 

Našli pa smo še7 stvari, s katerimi pozimi škodujete lasem:

 

Ven greste z mokrimi lasmi 

Preden se v zimskem času podate ven z mokrimi lasmi, najprej pomislite na to, kako škodite zdravju, a tudi ne pozabite na to, kako s tem škodite lasem. Na mrazu se voda spremeni v led, zato se na vaših laseh pojavijo kristalčki, ki lasje zlomijo in drugega vam ne preostane, kot da jih ostrižete. Skušajte se odvaditi tega, da hodite ven z mokrimi lasmi in si vzmeite dovolj časa, da si jih popolnoma posušite ali pa si jih umijete vsaj dan prej. 

 

 

Ne uporabljate vlažilnih mask

Pozimi bi si morali privoščiti več vlažilnih mask in regeneratorjev za lase, saj je to ključni korak do lepih las. Z uporabo le teh boste lase zaščitili pred zunanjimi vplivi, jih obvarovali pred izsušitvijo, to, da se vam ne bodo elektrili in predvsem, da se vam ne bodo lomili. 

 

 

Lase si umivate s prevročo vodo

Umivanje s prevročo vodo ni dobro za kožo, niti za lase. Z lasišča izpira naravna olja, kar lahko privede do srbečice hkrati pa ne more opravljati svoje vloge in primerno vlažiti las. Voda, s katero jih umivate, naj bo mlačna. Takšna namreč povsem dostojno spere vso umazanijo, ne vodi pa v pretirano izsušene lase in lasišče.

 

 

Lase umivate prepogosto, več kot 3x na teden

Lase bi bilo idelano umivati največ 2x na teden in nikakor ne vsak dan. Če ste ena izmed tistih, ki lase umiva vsak dan, potem se ne čudite, če so vaši lasje krhki, suhi in še bolj občutljivi na vremenske razmere.

 

 

Pretiravate s količino šampona

 Pretiravanje s šamponi je še ena napaka, ki škoduje pričeski, saj se z njimi znatneje izpirajo naravna olja, lasišče jih zato izloča več, lasje pa se hitreje zamastijo. 

 

 

Vaši izdelki za lase vsebujejo alkohol

Če bi radi poskrbeli, da bi lasje ohranili kar največ naravne vlažnosti, izdelki na osnovi alkohola niso najboljša izbira. Tudi lake za lase in zaščitna razpršila, pri katerih bi morali biti pozorni na sestavo, saj ostanejo na laseh in jih, če je v njih alkohol, znatno izsušijo, kar pripomore k njihovi slabi kvaliteti. 

 

 

Nosite napačna pokrivala

Trdi klobuki in baretke naj bi bili po mnenju strokovnjakinje najbolj kritični, saj na lase in lasišče vršijo veliko pritiska. Izberite raje mehke, pletene kape iz denimo kašmirja, ki je do obojega prijazen material. Prav tako pokrivala spodbujajo mastenje las, jih lomijo in ob neprimernih materialih povzročajo prhljaj. Vendar brez skrbi, če si boste klobuk nadeli le občasno, škode ne bo, zato izmenjavajte različna pokrivala in s tem skrbite za zaščito pred mrazom ter za lepo pričesko. 

 

Prav tako se izogibajte neposrednemu stiku las z volno, ki povzroča statično elektriko in si omislite kape, ki so podložene s svilo ali satenom. Oba nežno polzita po laseh, jih varujeta pred statično elektriko in preprečujeta njihovo lomljenje.