3 okusni recepti za piškote, ki ne smejo manjkati na vaši mizi!

Nutella piškoti z belo čokolado? O, ja!
Ključne besede:
   recept    šketa    piškoti    božič    nutella    cimet    čokolada    sladko    ingver Recepti Saša in Simona Škete, ki vas bodo navdušili!

Recepti Saša in Simona Škete, ki vas bodo navdušili!

Na spletni strani Saša in Simona Škete, smo našli tri okusne recepte za pripravo slastnih piškotov, ki v tem prazničnem času ne smejo manjkati na vaši mizi. 

 

1. NUTELLA PIŠKOTI Z BELO ČOKOLADO

 

20 minut priprave in peke ter piškoti so na mizi. Z veliko Nutelle in samo tremi osnovnimi sestavinami, ki jim nato dodaš še belo čokolado.

 

Sestavine in postopek za 1 pekač piškotov:

 

- 180 g Nutelle (zmehčane)

- 150 g gladke bele moke

- 1 veliko ali 2 manjši jajci

- 50 g bele čokolade in 0,5 dl sladke smetane

- zrnca kakava

- Nutello, moko in jajci zmešate

- pekač pokrijete s papirjem za peko, oblikujete kepice testa

- pečete 10 minut pri 180 stopinjah Celzija

- vmes na zmerni temperaturi stopite belo čokolado, ki ji vmešate sladko smetano

- prelijete po pečenih piškotih in posujete s koščki kakava

 

 

 

2. PIŠKOTI S CIMETOM, VANILIJO IN TEMNO ČOKOLADO

 

 

Sestavine za 2 pekača piškotov:

 

- 400 g bele gladke moke

- 1/2 vrečke pecilnega praška

- 3 rumenjaki

- 1 dl mleka

- 200 g zmehčanega masla

- 150 g sladkorja ali eritritola v prahu *

- 1/2 čajne žlice vanilije v prahu (ali 1 vrečka vanilijevega sladkorja) *

- 1/2 čajne žlice cimeta v prahu

- 100 g nasekljane temne čokolade

 

Postopek:

 

1. Pripravite testo: zmešajte moko, pecilni prašek, sladkor, vanilijo, cimet

2. Dodajte zmehčano maslo, rumenjake in mleko

3. Dobro zgnetite in razdelite na 2 kepi

4. Zavijte ju v folijo in vsaj za 4 ure shranite na hladnem

5. Pomokajte delovno površino in z valjarjem pripravite testo debeline približno  3-4 mm

6. Uporabite poljubni model za piškote

7. Pripravite pekač, na njega položite papir za peko

8. Razporedite piškote in pecite 10 minut pri 180 stopinjah Celzija

9. Takoj po koncu peke piškote posujte s čokolado

 

3. INGVERJEVI PIŠKOTI Z MEDOM - GINGERBREAD MEN

 

 

Sestavine:

 

- 250 g moke

- 100 g rjavega sladkorja

- 100 g masla

2 žlici ingverja v prahu

- 1 žlica cimeta v prahu

- 1/2 žlice mušketnega oreščka

- 1/2 žlice klinčkov

- 1/2 žlice pecilnega praška

- 120 g medu

- 1 jajce

- 1/2 žličke soli

 

Priprava:

 

1. Moko, začimbe, pecilni prašek in sol premešajte v skledi

2. V loncu stopite maslo, dodajte sladkor, med in jajce, dobro premešajte

3. Sladko masleno zmes prilivajte k suhi mešanici in ves čas mešajte

4. Testo pregnetite, zavijte v folijo in postavite v hladilnik za eno uro

5. Pečico segrejte na 190 °C

6. Testo na tanko razvaljajte (5 mm ali manj) in z modelčkom oblikujte piškote

7. Položite jih na papir za peko in jih pecite nekje med 12 in 18 minut (odvisno od velikosti)

8. Odstavite iz pečice in pustite, da se ohladijo, po želji jih okrasite s sladkornim prelivom ali posipom