10 znakov, da je tvoj partner dober oče

Ima željo, da postane dober oče in to tudi pokaže
Ključne besede:
   oče    dober    vzgoja    otrok    način    znak    obnašanje    partnerstvo

Ko planiraš skupno življenje s partnerjem, razmišljaš tudi o tem, kako bo to vse skupaj izgledalo, če bo dober oče tvojim otrokom ali ne. Obstaja nekaj značilnosti, ki pomagajo prepoznati dobre očetovske lastnosti.

 

1. Opravlja hišna opravila

Seveda ne računaj, da bo to počel namesto tebe, če pa pokaže voljo, da včasih opravila, kot so priprava hrane ali brisanje prahu v hiši, prevzame nase, je to vsekakor dober znak. Njegova pomoč ti bo prišla prav, ko bosta dobila dojenčka, saj bosta takrat dobila goro obveznosti. 

 

 

2. Dobro funkcionira pod pritiskom

Ko se znajdeta v težki situaciji, boš zagotovo želela računati na svojega partnerja. Moški, ki se dobro znajde, ko je pod pritiskom, ali v kakšni drugi stresni situaciji, bo lahko tudi pomiril jokajočega dojenčka, ko ta joka ob treh zjutraj.

 

 

3. Skrbi ga, če imaš probleme

Nihče od partnerjev ne išče izpolnitev nerealnih želja, toda, če mu ni vseeno za tvoje potrebe in želi narediti vse, kar lahko, da boš ti zadovoljna, je jasno, da je pripravljen vlagati v vajino zvezo in življenje v dvoje. To pomeni, da ni sebičen in da bo dal vse od sebe, da bo dobro poskrbel za vajine otroke.

 

 

4. Je odgovoren

Polagaš pozornost na njegovo obnašanje - v kolikor je eden od tistih moških, ki redno plačujejo svoje račune, razmišlja tudi o tem, če je s seboj vzel vse, kar potrebuje na potovanju ... pomeni, da je odgovoren in da bo takšen tudi s tvojimi otroki. V vsakem primeru, ne moreš pričakovati od nekoga, ki je kot "muha brez glave", da bo lahko že jutri imel skrb za otroke.

 

 

5. Ima hišne ljubljenčke

Morda se ti zdi to popolnoma nepomebno, toda moški, ki je imel ali ima hišnega ljubimca, se je navadil razmišljati o potrebah še koga drugega, ne samo o svojih. Skrbi o tem, če je ljubljenček sit in čiščenje dlak niso iste kot očetovstvo, so pa dobra osnova za to "vlogo". 

 

 

 6. Je zabaven

Če imata oba smisel za humor in on te zna nasmejati tudi takrat, ko ti ni do ničesar, potem to pomeni, da bo skrben in zabaven očka. Pomeni pa tudi to, da bo s svojimi komentarji in obnašanjem polepšal tvoj vsakdan. 

 

 

7. Je odločen

Ko se odločita, da se bosta podala v skupno življenje, je pomembno, da se v vsakem trenutku lahko zaneseš na njega. Zato potrebuješ nekoga, ki je samostojen in odločen in nekoga, ki pred vsakim obiskom trgovine še vedno kliče svojo mamo, da se ji oglasi. Ko bosta imela otroka, ti moškega, ki je samostojen in iznajdljiv, ne bo treba klicati vsaki dve minuti, da mu objasniš, kako se menjajo plenice, kje stoji hrana za otroka ...

 

 

8. Včasih se ti zoperstavi

Seveda, samo takrat, ko res nimaš prav. Mogoče to zveni, da se bosta zaradi tega več kregala, poanta pa je v tem, da te on s svojim zoperstavljanjem in izražanjem svojega mnenja spravi na realna tla, takrat ko je to potrebno. Prav tako mu bo takšno obnašanje zagotovo pomagalo pri vzgoji otroka, še posebej, ko bo v puberteti. 

 

 

9. Je čustven in dober

Če tvoj partner ne zavrača pomoči in skrbi za to, da namerno ne prizadane ljudi, lahko računaš na to, da bo tvoje otroke naučil pravih vrednot. Mar ni to najbolj pomembno?

 

 

10. Želi biti dober oče

Ena stvar je gotova - ko na svet pride tvoj prvi otrok in nimaš nobenih starševskih izkušenj, je pomembno vedeti, da bo dal vse od sebe, da bo dober oče.