ZA VSE STARŠE: Po smrti svojega sina, je zapisal 10 dragocenih pravil

Ne zapravljaj denarja zanj, ampak zapravljaj z njim svoj čas
Ključne besede:
   otrok    pravila    dragoceno    smrt    oče    sin    ganljivo    čas    družina

Smrt otroka je nekaj najhujšega, kar se lahko zgodi staršu. Nepopisljiva bolečina, ki traja celo življenje. To je doživel Richard Pringle, ko je izgubil svojega komaj triletnega sina Hughieja. Deček je umrl zaradi notranjih krvavitev možganov in za seboj pustil nepopisno bolečino. 

 

Richard ni mogel preboleti smrti sina, a je po letu dni priznal, da se je marsičesa v tem času tudi naučil. Svoj pogled na starševstvo je delil kar na svojem Facebook profilu. Njegov namen je bil, da vsem staršem sporoči pomembna pravila, ki jih morajo upoštevati in svojih otrok nikoli jemati za samoumevne.

 

10 zlatih pravil za vse starše:

 

1. Nikoli ne moreš preveč ljubiti in deliti poljubov ... nikoli!

 

2. Vedno si vzemi čas za svojega otroka. Prenehaj delati tisto, kar delaš in se igraj z njim, pa čeprav samo za minuto. Nič ni tako pomembno, da ne bi moglo počakati.

 

3. Z njim naredi čim več fotografij, posnemi čim več posnetkov, kolikor je le mogoče. Nekega dne bo mogoče to vse, kar ti bo ostalo. 

 

 

4. Ne zapravljaj denarja zanj, ampak zapravljaj z njim svoj čas. Misliš, da je denar pomemben? Ni! Štejejo le dejanja. Skači s svojim otrokom po lužah, delaj prevale, plavaj v morju, naredi šotor, riši, ustvarjaj, karkoli, samo, da se imata dobro. Trenutno se ne morem spomniti, kaj vse sem kupil svojemu sinu ... spomnim pa se, kaj vse sva počela skupaj.

 

5. Poj! Prepevajta skupaj! Moji najbolj srečni spomini s sinom Hughijem so, ko mi je sedel na ramah ali v avtu zraven mene in sva prepevala najine najljubše pesmi. Spomini se ustvarjajo skozi glasbo.

 

6. Vedno ceni tiste male drobne stvari. Večerne uspavanke, prebiranje zgodb, gledanje risank, skupne večerje, lenobne nedeljske popoldneve - vedno ceni te male stvari. To so stvari, ki jih najbolj pogrešam. Ne dovoli, da gredo mimo tebe neopažene.

 

7. Osebe, ki jih imaš najrajši na svetu vedno poljubi v slovo. Tudi, če pozabiš, se vrni nazaj in stori to - nikoli ne veš, kdaj je zadnjič in kasneje ne bi imel več možnosti to storiti.

 

 

8. Dolgočasne stvari naredi zabavne. Trgovinske nakupe, izlete z avtom in ostale stvari, kjer otroci niso radi. Pričaraj jim zabavo, smej se, šali se, zganjaj norčije in preprosto uživaj. Življenje je prekratko, da se ne bi zabavali.

 

 

9. Piši dnevnik. Vanj zapiši vse male stvari, ki jih tvoj malček zganja čez dan in kar ti nariše nasmeh na obraz. Vse smešne stvari, ki jih je izrekel, prisrčne stvari, ki jih je naredil. Z ženo sva začela pisati dnevnik šele po Hughijevi smrti. Vse sva želela zapisati na papir, da se bova lahko na stara leta tega spominjala in cenila vsak trenutek z njim.

 

10. Če imaš zdaj ob sebi otroke, jih poljubi ali kar tako objemi. Vedno jih poljubi za lahko noč, zajtrkuj z njimi, pospremi jih v šolo in kasneje pred oltar. Potem si blagoslovljen - Nikoli ne pozabi tega ... nikoli.