Seksolog svetuje: Za boljši seks, se lotita teh 5 stvari

Naj vama ne bo nerodno ...
Ključne besede:
   seksolog    seks    nasveti    partnerstvo    izboljšanje

V dolgoletnih zvezah spolnost ni vedno spontana in včasih se je treba s partnerjem dogovoriti, kdaj in kako bosta ter skleniti kakšen kompromis. Seksolog pravi, da je resničnost drugačna, kot običajno pokažejo romantični filmi, ki jim nekateri še vedno verjamemo. Partnerja se morata za seks dogovoriti in si pričarati pravo vzdušje, da bo čimbolj popolno, saj nič ne pride samo od sebe. Hkrati pa je treba vedeti, da dober seks ni tisti, ki traja ure in ure, temveč lahko traja le nekaj minut in je eksplozija užitkov neizmerna.

 

NE BOJTE SE EKSPERIMENTIRATI!

 

Če enemu od partnerjev ni do seksa, potem je v postelji postalo preveč dolgočasno. Nista kreativna in venomer seksata na en in isti način, kar zna biti precej ''zaspano''. Bodita pogumna in poskusita nekaj novega, drugačega, o čemer potihem sanjata. Povejta si, kaj si želita, kaj vaju vzburja in to naredita. Če je enemu od partnerjev neprijetno in mu to ne sede, ne odnehajta, ampak najdita drugi način ... prisluhnita si.

 

 

OB ISTI URI POJDITA V POSTELJO

 

Verjeti ali ne, ampak tudi to, da gresta ob podobnih urah v posteljo pripomore k temu, da je seks boljši in sta bolj povezana. Ritual skupnega spanja prispeva k ravnovesju in krepi odnos. Hkrati se malce pocrkljata, si kaj lepega povesta, lahko pa doživita tudi enkraten in spontan seks.

 

 

ZAUPAJTA SI SPOLNE FANTAZIJE

 

Naj vas ne bo sram partnerju zaupati svojo spolno fantazijo, saj drugače ne boste nikoli potešeni tako, kot si želite. Če je pravi, vam bo prisluhnil in vam skušal ustreči. Morda je vaša fantazija malce nenavadna in bo partnerja presenetila, a dajte mu čas, da to predela in ne silite vanj. Kasneje se lahko izkaže za dobro idejo, morda pa bosta morala najti nekaj drugega.

 

 

POJDITA SPATI GOLA

 

V poletnih mesecih je lažje spati gol, a nič ne bo narobe, če sem pa tja odvržete pižamo tudi pozimi. Stik gole kože z drugo osebo poskrbi, za dodatno vzburjenje in prebudi spolno energijo. Poskusita ;)

 

 

SEKS NAJ NE BO NUJA, AMPAK SPROSTITEV

 

Če vam je seks le nuja in nekaj, s čimer želite ustreči partnerju (da ne bo spet tečen in slabe volje) potem se že tukaj vse konča. Seks skušajte jemati kot nekaj, kar sprošča, vaju s partnerjem poveže in povzroči obojestransko zadovoljstvo. Ko boste spoznali, da seks osrečuje, ga bo na vašem ''jedilnku'' zagotovo več.