Simon Šketa ima na svoji spletni strani za vas okusen recept, kako pripraviti pire iz buče. Gre za enostavno pripravo, za katero ne boste porabili več kot 15 minut :)
Sestavine za dva:
- 500 g hokaido buče
- 50 g kokosovega olja ali masla
- 2 žlici olivnega olja
- sol po okusu
- čajna žlica kurkume v prahu
- muškatni orešček
Postopek:
1. Bučo najprej olupite, odstranite iz nje semena in narežite na majhne krhlje.
2. Pečico segrejte na 190 °C, pripravite pek papir in po njem razporedite krhlje ter jih polijte z olivnim oljem. Pecite 15 minut.
3. Ko je buča pečena, jo zmešate z zmehčanim kokosovim oljem ali maslom, s soljo, kurkumo in muškatnim oreščkom.
4. Postrezite, pri tem pa lahko pire še malce polijete z bučnim oljem ali okrasite s praženimi bučnicami.
Pa dober tek!