Recept za okusen pire iz buče

Bučo očistite, narežete, spečete, speštate in pojeste!
Ključne besede:
   simon    šketa    recept    okusno    buča    pire    recept

Simon Šketa ima na svoji spletni strani za vas okusen recept, kako pripraviti pire iz buče. Gre za enostavno pripravo, za katero ne boste porabili več kot 15 minut :)

 

 Sestavine za dva:

 

- 500 g hokaido buče

- 50 g kokosovega olja ali masla

- 2 žlici olivnega olja

- sol po okusu

- čajna žlica kurkume v prahu

- muškatni orešček

 

Postopek: 

 

1. Bučo najprej olupite, odstranite iz nje semena in narežite na majhne krhlje.

 

2. Pečico segrejte na 190 °C, pripravite pek papir in po njem razporedite krhlje ter jih polijte z olivnim oljem. Pecite 15 minut.

 

3. Ko je buča pečena, jo zmešate z zmehčanim kokosovim oljem ali maslom, s soljo, kurkumo in muškatnim oreščkom.

 

4. Postrezite, pri tem pa lahko pire še malce polijete z bučnim oljem ali okrasite s praženimi bučnicami.

 

Pa dober tek!